Kulturbesparelser et tab for civilsamfundet

Af Michael Böss 197

Det er ikke let at drive museer og kulturinstitutioner med de besparelser, der rammer både kulturlivet og kommunerne. Men det er civilsamfundet, der står som den store taber. For kulturens institutioner er ofte bygget op fra neden. Når de tvinges til at lukke kan det gå ud over selvrespekten og virkelysten i de lokale fællesskaber. Da en  forudsætning for social og økonomisk udvikling er, at borgerne har noget, man står sammen om og med stolthed kan vise frem for andre, må kulturpolitik og erhvervsudvikling derfor sammentænkes.

I marts i år kunne man læse i dagspressen, at Olaf Høst Museet i Gudhjem befinder sig i lidt af en eksistenskamp for øjeblikket. Årsagen til krisen er ikke kun et forholdsvis lavt besøgstal på 7.000, men først og fremmest, at museet i 2014 mistede sit årlige kommunale tilskud på 198.000 kroner og har måttet skride til salg af bygninger for at indfri en milliongæld. Det har betydet, at museet har måttet skære ned på både åbningstid og markedsføring. I foråret har det tilmed måtte fyre sin direktør.

I Viborg har det statsanerkendte Skovgaard-Museum bevaret sit kommunale tilskud og kan heldigvis også regne med det fremover. Men da Kulturstyrelsen lavede sin kvalitetsvurdering i 2015, fik museet nogle drøje hug for mangler og forsømmelser, der tydeligvis skyldtes de lave driftsmidler. I det afsluttende afsnit om museets fremtid står der:

”Museets sårbare økonomiske situation er utilfredsstillende og giver i høj grad anledning til at fokusere på, hvordan museets ressourcegrundlag kan styrkes gennem en øget 17 driftsbevilling fra kommunen, driftsfællesskab med andre kulturinstitutioner eller lignende løsninger fremadrettet, som kan styrke museets faglige fokus. Museets ledelse arbejder målrettet på at finde en varig løsning, der sikrer økonomisk bæredygtighed for museet i fremtiden.”

Vi må håbe, det lykkes. Men der er ingen tvivl om, at det ikke er blevet lettere at drive museer i disse år. Og det er paradoksalt, for så vidt som der er flere mennesker end nogensinde, der går på museum. Det skyldes ikke mindst den nuværende regerings besparelsespolitik efter grønthøstermetoden. Reelt vil den kunne føre til et skifte i dansk kulturpolitik, for grønthøstermetoden går hårdt ud over de små, statsanerkendte museer, hvis økonomi i forvejen er hårdt trængt.

Der kunne ligge et signal heri til kommunerne om, at de skal tage sig bedre af deres lokale museer. Men da kommunerne i forvejen oplever nedskæringer og ikke får lov til selv at disponere over deres skattekroner, så har de reelt meget svært ved at løfte opgaven.

Kulturen er meget følsomt område at skære i. Meget af det kulturliv, vi har i Danmark, er skabt fra neden; af mennesker, der har fået en god idé og brugt kræfter på at udvikle den sammen med andre og til sidst har haft held med at bygge noget op og til sidst sikre støtte fra en kommune, der værdsætter aktive og initiativrige borgere. På den måde kan man se nedskæringerne som et angreb på civilsamfundet og borgernes virkelyst  for deres samfund. Nedskæringer betyder ofte, at en kulturinstitution må lukke helt eller delvist ned; eller vil være nødt til at genindføre indgangsbetaling. Herved kan det blive en anseelig udgift for en familie at tage på museum.

Jeg tror, at i et samfund som vores, hvor det knap nok længere er meningsfuldt at tale om et folkeligt fællesskab, har kulturlivet en større rolle end nogensinde for at skabe og styrke fællesskabsfølelsen og selvrespekten på det lokale og regionale plan. Jeg tror, man bør tænke kulturpolitik sammen med både integrationspolitik og en regional udviklingspolitik. Men det forekommer mig desværre, som om regeringens nedskæringspolitik er udtryk for en manglende forståelse af kulturens rolle for fællesskaberne og de ting, der skaber lokal, regional og national virketrang, sammenhængskraft og udvikling i det danske samfund.

197 kommentarer RSS

 1. Af Jan Petersen

  -

  Iøvrigt apropos kulturbesparelse – Herning kommune stryger Dannebrog . . . besparelse 200.000 kr pr år. Dækker ikke engang udgift til en asylansøger pr år. Men, hvad pokker . . . f**k up med Danmark og Dannebrog 🙁 . . . . multikultur længe leve 🙂

 2. Af Teddy-Bjørn Olsen --tegner

  -

  Kulturbesparelser ! –JA ! du kære –det skal nok passe ! –Men du har helt “svedt ud AT: DR. tvangslicensen på 4 milliarder kroner om året ” ! –Vil lune gevaldigt ! –Hvis vi fyrede samtlige evigheds-off-DR-medarbejdere (hovedsageligt mageligheds-kvinder) ! —Så vil der være “frit slag for formidable kultur-oplevelser ! –Også for os, der er dødhamrende trætte af “Amerikanske film/ og seriér ” –USA- har absolut IKKE noget med høj-kultur at gøre ! –Men en slags brovtende –dårlig stil –passende for samtlige DR. ´s –middelmådige folk, der bare skal forsørges af-os-andre –indtil den fede off. pension kan hæves ! –Præsis som det foregår –i det socialdemokratiske evig-heds-off-univers !—SÅ flere franske kultur fil –og reportager –mange flere franske “film Noir” –Og extremt mange flere –lærerige udsendelser fra : kultur – design- arkitektoniske byggerier –natur-udsendelser (dem er der faktisk nogle af på dr. 1 ! tappet fra BBC ! –Som vi alligevel selv kunne have fundet ! –ALTSÅ ! –FYR hele bundtet på DR. incl Clement & Co. ! ) –Vi andre, der er gået ud af skolen for lang tid tiden ! –Vil også have glæde af –En simpel –Undervisnings-kanal på f.eks. fransk sprog incl spansk –italiensk –og portugisisk sprog-undervisning ! –JA ! Kære hr Bøss ! –Mulighederne er der –også pengene NEMLIG 4 milliarder kroner ! –Som man tvangs-opkræver for alle os-skatte-plagede danskere ! –OG “en passent” ! –Lad os lære noget om vores forfædre “VIKINGERNE” –Nu, hvor vi er løbet over ende af “muslimer fra Mellem-østen/Afrika ” ! –Vi græmmes noget så dybt og inderligt ! –Med venlig hilsen !

 3. Af Michael Vestergaard

  -

  Velfærdsstaten er under de sidste tre regeringer blevet forvandlet til en nedskæringsstat. For at få råd til EUs nedlagte landegrænser, masseindstrømning fra Afrika, DONG-skandaler, IT-skandaler, Fehmernbro, IC-4 tog der ikke kan køre, og tvivlsomme kampfly der kunne være købt for under det halve…….. har man tæppebombet hele Danmark med lukninger, spareøvelser og forringelser. Og kulturen, postvæsnet, politiet, forsvaret, fængselsvæsnet, skolerne, hospitalerne, provinsbyerne, kommunerne, familieværdierne og den sociale tryghed og meget mere lider nu under horrible, uværdige, usle og vanvittige tilstande.
  Om lidt er velfærdsstaten lavet om til en slyngelstat og tosseanstalt, hvor ægte kultur er noget der var engang.

 4. Af Anders Munch

  -

  Lad falde hvad der ikke kan stå uden offentlige midler.
  “På den måde kan man se nedskæringerne som et angreb på civilsamfundet og borgernes virkelyst for deres samfund”
  Hvis man som dig har fingrene dybt nede i de offentlige kasser, så selvfølgelig. Michelangelo, Leonardo Da Vinci, Dostojevskij osv. vil måske være uenige med dig. Måske det at man i mindre grad bruger vold over for civilsamfundet til at opkræve skat vil fremme borgernes virkelyst for deres samfund. Det vil i hvert fald fremme mit.
  “Men det forekommer mig desværre, som om regeringens nedskæringspolitik er udtryk for en manglende forståelse af kulturens rolle for fællesskaberne og de ting, der skaber lokal, regional og national virketrang, sammenhængskraft og udvikling i det danske samfund.”
  Det forekommer mig, at din ide om at skabe kultur med tvangsopdrevne midler virker ret så retarderet og ikke har nogen faktuel basis. Ellers så nævn nogle af de fantastiske bøger og kunstværker, som er blevet skabt med tvangsopdrevne midler? Det er med hovedrysten, jeg læser så dumt et indlæg som dit Michael Böss. Det er MÆND, som skaber kultur, drivkraft og sammenhold i civilsamfundet. 3,5 milliarder kvinder med x-x kromosomer kan ikke engang samarbejde om at bygge et hus. Og nu har vi flertallet af stemmeberettigede, som er kvinder, og som stemmer markant anderledes end mænd. Vil du have kultur, drivkraft og økonomisk udvikling?! Hvad med at stoppe med at lytte til kvinder, fjern deres stemmeret, smid dem ud af folketinget og kommunalpolitik og giv mænd frugten af deres arbejde. Så vil du se kulturel udvikling, DRIVKRAFT og økonomisk udvikling. I stedet fortsætter en socialist som dig med, at plædere for flere penge til parasitterne/kvinderne i det offentlige.

 5. Af ib Olsen

  -

  Er der ikke grund til at frygte at de fleste læsere og bloggere siver væk fra disse debatter, pga. støjsendere som ja vi er mar ti nez, knage, nørager, j. hansen, stegmann og hvad disse sære personager ellers kalder sig. Det vil jo gå ud over avisens reklameindtægter. Noget som også jager folk væk er det primitive/dødssyge/ uforskammede/ radikale og “korrekte” filter.

 6. Af Javier Martinez

  -

  Når borgerlige putter konceptet “kultur kanoner” i munden,griner man sin røv i laser.
  Til alle tider har de været kulturelle analfabeter som mads holger kalder det!

  At jyde regeringen nu sparer overalt i kulturen, mens virksomheder får skattelettelser og skat sejler med uhørte summer der går til panama istedet for statskassen, må men græde over den anti kulturelle jyde regering og deres statsminister der siger “det går så godt”!

  Næste trin er DR. Nu skal vi kun oplyses via borgerlige plutokrati medier. Pinden er startet og nægter at deltage i politiske programmer.

  De statslige arbejdspladser blev alle udført til jydens land. Nu skal bonden med strå i munden og den mumlende df’ere står for kulturformidlingen af hvad det siger at være Dansk.

  Men nej tak. Vi skal nok selv bedømme hvad er kultur. Traktoren,træsko og Dannebrogsflaget, er simpelthen for kedelige at se på kulturelle institutioner.

  “Kultur og borgerlige” bør ikke siges i samme vending.

 7. Af Jan Petersen

  -

  Sad iøvrigt og betragtede lidt dansk moderne kultur fra mine vinduer for lidt siden. Det drejer sig om uddeling af reklamer. Først kommer farmand i lange skridt med en favn fuld af reklamer. Derefter følger mor, trækkende på vognen med reklamer. Sidst, men ikke mindst, kommer den luddovne teen curling knægt, der bare synes total ligeglad med de to “gamle idioter”.

  Hvad med at gi’ den luddovne lømmel knægt et drag over nakken, og et spark i røven?

 8. Af Benny B

  -

  Til gengæld har vi kulturberigelse.
  Og der kommer sådan ca. 400 om ugen til en pris af 228000 om året.
  Så bare rolig, vi får massere kultur berigelse for pengene.

 9. Af Uffe Staulund

  -

  Det har været venstrefløjens evige svar på anvendelse af gamle bygninger.
  Lav et kulturhus! Så vi kan samle folket og påvirke det.

  Det er jo det offentlige som betaler, køb af kulturhus og driften ikke mindst.

  Venstrefløjen vil også have vindmøller og multikulti over alt, fordi de har skatteyderne til at betale.

  Der er en del muséer rund omkring som er bære dygtige, fordi de er gode og der er et besøgstal som er stort nok til, at gøre det rentabelt.

  Det er bedst at det er de lokale borgere og mæcener som sponsere museet, og ikke staten.

  Det samme gælder for teatre, vi har teatre nok, brug dem. Mange teatre ligger stille om sommeren, det er spild af resourcer.

  @ Michael Vestergaard, nævner i sit indlæg eksempler på, hvorledes staten ikke kan lave rentable projekter, og drive disse til gavn for samfundet.

 10. Af Teddy-Bjørn Olsen --tegner

  -

  “venner ! –I har misforstået noget ! ” –Det drejer sig om AT: Vi skal have mere KULTUR ! –Rigtig kultur –banket indi vores allesammens hoveder !—Politikerne (alle de, der aldrig har arbejdet ! –Og det er de aller-fleste ) –Ja ! de har foræret alle vores penge til “muslimske mænd – især, der sidder i de danske “ferie-hoteller ” –Dér sidder de så –og ÆDER alle vores penge op ! “–Så er der kun de 4 milliarder kroner –som DR. kræver ind fra os tvangs-licens-betalere –at gøre godt med lige i øjeblikket ! ” –De 4 milliarder kroner har DR. –allerede hævet ! –MEN –de skal gå til KULTUR -KULTUR -KULTUR på meget højt plan !–Så start med AT: FYRE Generaldirektørinden for DR. ! –(skulle ikke undre, hvis hun har beregnet sig en klækkelig efterbetaling –når hun bliver fyret ! –OG det gør hun ! –MEN hun skal have NUL – OG-NIX ! I efterbetaling !—60-er-generationen, der har opbygget det nu faldefærdige danske samfund ! –FIK aldrig gratis udd.- incl. S.U. eller andre off. goder ! –TIL gengæld har de fået lov til AT: Betale hele gildet FOR f.eks. samtlige alt-for-højt-betalte folk i DR. !—De skal NU have lov til (på deres gamle dage ) AT: Lære de sprog –kultur–og uddannelser ! –OG det skal ske på “DANMARKS-Kanalen –Der ikke har noget med DR. , at gøre –” –Koncerter –og verdens-litteratur –o.s.v. Kort sagt “høj – stil – kultur – og klasse, hvis folk har lyst til dette ! –Eller OLSEN-banden, hvis de har lyst til det !–Kort sagt pengene kan bruges meget bedre end AT: Sende DR. medarbejdere til USA, 2 gange om ugen ! –SLUT med det –Og SLUT med dr. ´s folk, der har skudt papegøjen nu i flere årti´er !–De skal FYRES ! –På gråt papir incl. generaldirektørinden !

 11. Af Teddy-Bjørn Olsen --tegner

  -

  p.s. LUXUS-ferie-hotellerne –som udlændinge-styrelsen har anbragt enlige-islamiske mænd i ! –Hvor de nu i måneder har siddet og ÆDT vores penge op !–Og som ellers skulle bruges til den danske befolkning ´s ferie-afslapning !–De skal rømmes –noget så dybt og inderligt ! –Og Inger Støjberg & CO.–må tage sig sammen –og give d´herrer enlige-dødsens-farlige –mænd en envejs-billet tilbage til Mellem-østen ! –Deres skæbne kommer IKKE os ved ! –De ville alligevel –have indført islamiske love i vores vikinge-land ! –SÅ UD med dem-allesammen ! –Og blæs på diverse konventioner ! –Det var den forrige regering, der skrev under på dem !

 12. Af Jan Petersen

  -

  Iøvrigt, en anden lidt alternativ udgave af moderne dansk kultur, iflg JP.dk:

  “Dansk imam fordømmer terror i Orlando – og kalder homoseksualitet for en sygdom
  Homoseksualitet er en sygdom, som man skal gå til lægen for at få kureret, mener en dansk imam i Hvidovre.”

 13. Af Jan Petersen

  -

  Iøvrigt lidt international kultur med inspiration fra England, stadig iflg JP.dk:

  “Prædikant om dødsstraf til homoseksuelle: »Hvis de dør, vil de synde mindre«
  Kontroversiel britisk prædikant afviser spekulationer om, at han kan have inspireret Orlando-gerningsmand.”

 14. Af Jan Petersen

  -

  Iøvrigt en kultur-udmelding fra tidligere “elskede” statsminister Helle Thorning iflg BT.dk:

  “Thorning med opsigtsvækkende udmelding: Vi har plads til en million flygtninge!”

  Iøvrigt apropos Helle Thorning og familien Kinnock, så nyd lige denne overskrift fra Daily Mail:

  “Greediest snouts in the EU trough: Not sure how to vote? Read about the stinking wealth and hypocrisy of those Brussels fat cats the Kinnocks and it may help you decide”

 15. Af Peter M. Nielsen

  -

  Vi kan jo ikke få det hele, men det er da muligt, at offentligt ansatte har svært ved at forstå, at man må vælge. Desuden kan vi roligt gå ud fra, at der i de kommende år vil indtræffe en strøm af besparelser, fordi landet er på vej ind i en ny økonomisk krise, som vi muligvis aldrig kommer ud af igen og derfor må betragte som en ny normaltilstand efter mange års rigdom, som vi ved dumhed satte over styr. Personligt betragter jeg uddannelsessystemets deroute som en katastrofe.

 16. Af Teddy-Bjørn Olsen --tegner

  -

  Javier ! –ER det værre at være jyde –end, at være ghetto-araber –som dig ?

 17. Af Jan Petersen

  -

  Iøvrigt en anden vinkel på dansk kulturtab, iflg BT.dk:

  “Naboer til asyllejr har fået nok: De kigger ind ad vinduerne fra vores haver, og vores børn er utrygge”

 18. Af Javier Martinez

  -

  “Men da kommunerne i forvejen oplever nedskæringer og ikke får lov til selv at disponere over deres skattekroner, så har de reelt meget svært ved at løfte opgaven.”

  Politik skal ud af kommunerne som skal være rene serviceorganisationer under staten. Hvis men lod rige borgerlige kommune frit bestemme selv, ville alle deres forårsaget problemer ende i røde kommuner. Sådan er det fx mht indvandreghettoer som ligger i røde kommuner.

  De borgerlige nægter at tage imod deres egne indførte løndumpere som nabo.

  Frk. TEDDYBJØRN

  Der er uden tvivl ikke behageligt i en ghetto. Undertegnet er opvokset i en rig velbjærget kommune. På et tidspunkt med landets største gennemsnitsindkomst.
  Dog kender undertegnet både fattigdom og rigdom. Modsat hattedamen dig.

  Det er værre at være fra sjæland under en jyderegering som nu. Men skal du ikke snart på plejehjem? Muslimerne skal nok passe på dig godt der.

 19. Af Teddy-Bjørn Olsen --tegner

  -

  Ellers TAK Janviér ! –Jeg skal aldrig på plejehjem ! –Det har jeg mit “bjørneliv” for kært til !–NIX-NEJ –Pyrénærene ! Bliver mit sidste “hvilested” ! –Men det varer længe – meget længe endnu ! –Den sidste bjørn i Alperne ! –Blev 98 år !–Sålænge der er blåbær nok i skoven ! –SÅ har jeg det “som en ål i mudder ” !—p.s. araberene lever jo ikke så længe ved du ! –De er verdensmestre i, at slå hinnanden –og os-andre ihjæl !

 20. Af Javier Martinez

  -

  Alternativt kunne kommunen tvangsindlægge dig der. Det er på høje tid.

  Ingen slår dog så effektivt ihjel som usa og Israel. Og det hele til lyden af trumpeter.

 21. Af Teddy-Bjørn Olsen --tegner

  -

  ” Det var kulturen –det skulle handle om ! ” –Så vi ser med tilfredshed AT: DR . fyrer i hundred-vis af evigheds-snorke-med-arbejderne ! –Det er absolut glædeligt ! –MEN vi vil have noget for pengene “de 4 milliarder kroner” –Og de indbefatter ikke “en generaldirektør-inde til ministerløn” –SÅ UD med hende ! –Det fortjener hun i høj grad !–Vores nye KULTUR-KANAL skal ikke hedde noget med DR –Den skal hedde “culture.fr” ! –De ka de franske ! de ka ikke de danske dr.medarbejdere !

 22. Af Teddy-Bjørn Olsen --tegner

  -

  SVAR ! ER det mig du skriver til “Javiér” ! –++ –Så kan jeg hilse og sige AT: SÅ skal du stå tidligt op ! –MEN det er KULTUR denne blog handler om ! –SÅ lad os – høre , hvad for en kultur du medbringer ! –Javier Martinez er jo en spansk fod-bold-spiller ! –Men en ting er at drømme o, at være ham ! –En anden tung ER AT: Være ham !—Ingen misundelse her ! de fodbold-spillere har ingenting imellem ørene ! –MEN de har det hele i benene !–Så heldigt for dem AT: De kan tjene millioner af kroner på publikums—-“ingenting imellem ørene ” !

 23. Af P Christensen

  -

  Danmark er forlængst blevet discount til luksuspris.
  Trods rekordhøje skatter skraber vi idag bunden i kvalitet.
  Også på kulturområdet.

  “Takket være” årtiers generationer af hovedløse (lands)politikere af både blå og rød
  observans, der har været fyldt med selvhad til og skamfølelse over DK.
  De har betydet kritikløs masseimport af sociale problemer
  og en kritikløs afgivelse af vor suverænitet til magtmonstret EU.

 24. Af Ferdinand Egidius Sander

  -

  Jan Petersen

  “Naboer til asyllejr har fået nok: De kigger ind ad vinduerne fra vores haver, og vores børn er utrygge” ..JA og de råber allahu Akbar og har knive gemt i savsmuldet

  En politimand og hans kone er blevet skudt i en forstad til Paris af en islamist!!!
  Hvor meget skal vi finde os i???

  Ja se at få afskaffet tvangslicensen i en fart..Jeg gider ikke betale til den radikale hjernevaskningscentral… Hvorfor skal jeg betale for kanaler, som jeg aldrig ser, som f.eks: DR ramasjang, DR 3, DR ultra, DR kultur, DR tegnsprog. Det meste er genudsendelser, realityshows og talentløsfaktor
  Jeg ser kun DR nyheder og DR 2 engang imellem !!

 25. Af Jan Petersen

  -

  Om man glor på DR, TV2 eller læser Berlingske, Politiken eller andre mainstream propaganda medier – kommer vist ud på ét – desværre. Alle er stadig udtryk for statens fjerde magt!

 26. Af Javier Martinez

  -

  Lonny,

  Vi er helt enige mht. Fodboldspillere og professional sport i det hele taget. Mht navnet er der 10.000. Ikke mindre en 3 verdensmestre og en 4 som fodboldspiller.
  Derudover en verdensmester i kulturelle anliggender, undertegnet, så du er i godt selskab.

  DR er formidabelt. Sendetiden skal udvides, som skal de sølle 4 milliarder de mange dygtige tusindere af ansatte bruger på at lave verdens bedste public service tv. Undertegnede har set fjernsyn i 100 lande ,og intet slår DR pånær bbc her og der.

  Dog skal betalingen ske via skatten. Det er uværdigt at de rigeste betaler samme som de fattigste.

 27. Af Niels Juul Hansen

  -

  Kære Michael Böss,

  Så får du da bekræftet, at det er de samme mennesker, som frygter ‘de kulturfremmede’, som helst vil slippe for at betale for dansk kultur.

 28. Af Niels Juul Hansen

  -

  @JAVIER MARTINEZ

  “DR er formidabelt. Sendetiden skal udvides, som skal de sølle 4 milliarder de mange dygtige tusindere af ansatte bruger på at lave verdens bedste public service tv. Undertegnede har set fjernsyn i 100 lande ,og intet slår DR pånær bbc her og der.

  Dog skal betalingen ske via skatten. Det er uværdigt at de rigeste betaler samme som de fattigste”.

  100% enig.

 29. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Uffe Staulund

  “@ Michael Vestergaard, nævner i sit indlæg eksempler på, hvorledes staten ikke kan lave rentable projekter, og drive disse til gavn for samfundet.”

  Det er nok ikke DONG, han tænker på!

  Mener du, at det var klogt at sælge denne rentable forretning – til den pris?

 30. Af Uffe Staulund

  -

  @ Niels Juul Hansen,

  Jeg kender ikke tallene fra DONG handlen, men at Bjarne Corydon forsvandt så hurtigt efter handlen, og han samtidig var socialdemokrat, lugter fælt.
  Nu kan jeg ikke komme i tanke om nogle projekter, som staten har lavet, som giver overskud.
  Der er vel mange dygtige medarbejdere i den tvangs licenscierede DR og TV2.
  Radiosymfoniorkestret er en fryd at høre på og de optræder i HD kvalitet i konkurrence med de andre store så det er en fryd at høre og se på.
  På DR’s klassiske program er der bl.a. Hennig Baun Sørensen, som er god at høre på.
  Takket være internette, kan man høre klassisk musik fra bl.a. Colorado og Minnesota med gode kommentarer, hvorimod så er de kvindelige speakere på P2 temmelig ‘dameblads agtige’ og det er ikke en ros.
  Hvis DR og TV2 er så gode, som de selv synes, så privatiser dem, så kan de overleve på markedsvilkår.

  På internettet kan man få den kultur som man ønsker, det er stort og godt, men socialisterne hader at folket har det frie valg.

 31. Af ib Olsen

  -

  Enhver normalt begavet kan da se at filtret med tiden har fået de fleste intelligente bloggere til at trække sig. Og derfor vel også de fleste læsere. At læse de mange støjsenderes og tågehorns vrøvlerier, at læse landsbytossernes og de nyttige idioters løgne og udgydelser, er jo spild af tid og dertil gabende kedsommeligt.

 32. Af Niels Larsen

  -

  Der er kun råd til enten kultur eller folkevandrere. Regeringen har valgt folkevandrerne – imod folkets ønske.

 33. Af jørgen mikkelsen

  -

  An ders m unch skriver 16.37 noget om kvinder som mændene bør tænke over.

  Mange normale kvinder er sympatiske og har mange gode egenskaber. Men meget tyder på at der er kommet alt for mange “unormale” kvinder ind i politik. Kvinder der ofte er meget egoistiske, kortsynede, lunefulde, overspecielle, mandsfjendske, familiefjendske, magtsyge/herskesyge, amoralske, rabiate, feministiske, pladderhumanistiske og svigefulde mht. til eget land og egne landsmænd/-kvinder.

  Ihvertfald har disse politiserende kvinnder nu i både Tyskland, Sverige og Danmark demonstreret at de skader langt mere end de gavner. Merkel er en fuldfed katastrofe, mona sahlin er en blodrød katastrofe, og jelved/vest ager/zenia er tre tidsinstillede bom ber. (Hvad lars ulykke og øster gaard mv. angår er de vel blevet feminiseret af rødstrømper i deres opvækst)

 34. Af jørgen mikkelsen

  -

  Et indlæg om politiserende kvinder er i filtret 23.08 ca.

 35. Af Javier Martinez

  -

  Højreradikale foretrækker at DR nedlægges, således at kun plutokrati propaganda kommer igennem. Dog er nettet god til at bringe de historier de borgerlige aviser ikke må for DA ,DI mæersk og Lego og hvad de nu alle hedder.

  Højreradikale ønsker et valg mellem den ukritiske borgdrlige dækning og den ukritiske borgerlige dækning. En gammel historie.

  Regeringen er igang med at undersøge hvad næst kan sælges til en formidabel profit til køber.
  Hvad med kongehuset? Vil mæersk eller Lego købe det med titler og det hele?
  Så får de da også lidt gammel dk kultur for pengene og vi kan høre fru mæersks nytårstale til afveksling. Betalt for af hende selv.

 36. Af Michael Vestergaard

  -

  Ja, vi mænd har alt for længe været alt for naive og godtroende mht. de politiserende kvinder. Vi er hoppet på deres løgnehistorier om at kvinde- og ligestillingssagen var en kamp for retfærdighed, og vi har ladet os manipulere af deres talestrøm og evindelige plidder-pladder-pludren om “humanisme”, berigelse og verdensredning. Og hver dag lader mange mænd sig bedrage og vildlede af de kvindelige journalister i DR, TV2 og pollertiken mv. Eller mændene lader sig besnære af tuttenuttede typer fra Enhedslisten, SF eller S osv. Men ethvert samfund som overlader for megen magt til kvinderne ender i magtmisbrug, svækkelse, forvirring, destabilisering, forråelse og selvdestruktion.

 37. Af Ferdinand Egidius Sander

  -

  Jan Petersen

  Jeg har lige læst, at Helle Thorning mener, at Europa sagtens kan tage imod yderligere 1 million flygtninge (potentielle muslimske terrorister fra Mellemøsten). Vor herre bevares!
  Hun har altid været mere optaget af sin egen karriere end landets vé og vel. Jeg husker hende kun som en utroværdig falsk løgner og vil helst glemme hende!!

 38. Af Arvid Holm

  -

  Når man bruger ressourcer til formål, der ligger langt fra velfærdssamfundets kerneområder, har det negative konsekvenser.
  Ressourcerne er ikke til rådighed for kerneområderne.
  Og mange føler mindre forpligtelse til at betale skat, hvis de føler, at skatteborgernes penge smides ud af vinduet.
  Alle er enige om, at landet skal have velfungerende hospitaler.
  Men adskillige vil mene, at man sagtens kan undvære f.eks et Oluf Høst museum.

 39. Af Henrik Knage

  -

  @ Ib Olsen

  Har du overhovedet en mening, ud over at lege “Diagnose – dværg” i tide og utide? Du er dum, at høre på menneske!

  Men bortset fra det, skal man ikke, med bind for øjnene, konsekvent holde liv i noget, bare fordi det har fået en status og et navn. Jeg ved ikke hvor mange museer der er i Danmark – og det er heller ikke vigtigt, men jeg kender et lille museum på Læsø der tjener godt på at sælge noget så simpelt som salt. Der er salt i sæbe, der er salt i lakrids, der er salt i lange baner, og salt i turister, der skal salt i kartofler, der skal salt og sukker i jomfruhummer.

  Museer og politikere er ud af samme familie, hver gang der er nogle der mener der kan nøjes med halvdelen opfører de sig sig som et frisk sår, der får noget salt – så svider det.

  Desuden har jeg mistet respekten over for museer, der ikke kan udstille en hvid mand, uden at gøre det til noget påtaget politisk.
  Asger Jorn museet i Silkeborg lever i bedste velgående – også.

 40. Af Henrik Knage

  -

  Ib Olsen

  Dem der engang navngav dig, må have haft sans for kunst, kultur og tanke. Du fik det fornavn der i længde svarer nøje til din tankevirksomhed.

 41. Af Arne Hornborg

  -

  Kulturbesparelse, et tab for civilsamfundet.
  Mere rigtigt kan det ikke beskrives.
  Kulturen er åbenbart, i vore dage, noget ,,man” nedprioriterer. VI skal spare. Der er ikke råd.
  Spares der på kulturområderne bliver vi en åndsfattig nation, med alle de problemer det medfører.
  Kultur er oplysning, formidling, højnelse af det enkelte menneske.
  Har vi råd til kultur? Vi har ikke råd til at lade være.
  Under 2. Verdenskrig henvendte ,,man” sig til Winston Churchill, bad ham om at spare på kulturudgiftterne, bruge flere penge til millitæret.
  Churchills svar faldt prompte: Spare på kulturen? Ikke tale om, det er jo dén vi slås for.
  Kloge ord af en af de største statsmænd England, Europa nogensinde har oplevet.
  I det morads vi lever under i dag mangler vi i den grad en CHURCHILL.
  Arne Hornborg
  Typografisk mediegrafiker/forfatter.

 42. Af Niels Peter Lemche

  -

  JAVIER MARTINEZ: Dit pseudonym er stadig et uanstændigt forsøg på identitetstyveri. Javier Martines er en fodboldspiller i Bayern München. Han er nok ligeglad; men hvis han ikke er det og en dag sagsøger dig og Berlingeren, ja, så bliver det for en person med hans stilling og gage ikke småpenge, det vil dreje sig om.

  Modstillingen mellem flygtninge og kultur er tåbelig. En bonderøvsregering som den nuværende vil da bare gå efter kulturen per instinkt. Det er klassisk Rindalisme, der gælder. Man skal se beskæringerne i støtten til kulturlivet på linje med beskæringerne i uddannelsen. For bonderøvene er det ønsket at holde befolkningen på et så lavt uddannelsesniveau, at man ikke selv skal føle skam over sit manglende format, og mht. uddannelse gælder præcis det samme.

  Hørte engang om, at Svendborg har en italiensk venskabsby. Når man ser på kommunernes budgetter, så svarede det italienske kulturbudget til det man i Svendborg brugte på de sociale udgifter og vice versa, når det gjaldt kulturen.

 43. Af Niels Larsen

  -

  Ja. Kan den Thorning-kælling ikke holde sig til London og knytte munden, når det gælder politik. For det har hun bestemt ikke forstand på.

 44. Af r. vangkilde

  -

  FOLKEOPLYSNINGEN OG DANSK KULTUR ! – bliver tromlet ned af DF, som ikke har nogen
  traditionel bevægelse, og erfaring for en bred oplysnings pligt , ELLER kan den borgerlige kanon
  organiseres bredt i befolkningen, og dermed skabe fornyelse i dansk demokrati opfattelse.

 45. Af Ib Olsen

  -

  Hvor mange her kan fremvise en arier attest fra mor eller far?

 46. Af ib Olsen

  -

  Nå, så følte hen rik knage sig åbenbart hårdt ramt af min tekst om landsbytosser, støjsendere, tågehorn og nyttige idioter, selv om knage ikke var nævnt. Nu skriver knage så at jeg er dum, og selvfølgelig er man dum hvis man er begyndt at være træt af knages fordrukne vrøvl, som han sender ind 50 gange om dagen. Knage har sommetider noget fornuftigt at sige, men 3/4 eller 7/8 af hans skriverier er noget meningsløst pladder. Er knage ligesom visse andre mest med for at afspore debatterne? Eller er det kedsomhed og selvhævdelse det drejer sig om?

 47. Af Teddy-Bjørn Olsen --tegner

  -

  “appropos ” ! –Danmarks skrabede IKKE-kultur ! –Er hermed en lille gave ! –NEMLIG : LONNY.fr –er faktisk en by i Nord-Frankrig ! –med de skønne Ardenner som baggrund ! –Byen er lille ! –MEN sikke “en høj kultur-standard ” ! —Og Hermed “en gave ” –Til danske skatteborgere ! –NEMLIG : SMID alle de tusinder af bom-stærke enlige arabere/Somaliere og diverse ! –Der sidder og feder den i “de danske badehoteller –og feriecentre ” !–Hvor de ÆDER alle vores penge op !–SMID dem UD –noget så dybt og inderligt ! –Og giv de ægte-vikinger (minus “væmlig-boérerene) –regningen ! –Idet det lader til AT: Inger Støjberg & Co. har mistet pusten med hensyn til danskernes sikkerhed ! –Hun aner vel ikke, hvad hun skal stille op med hele det muslimske overdrev ! –Der meget snart gør VIKINGERNE så rasende AT: Vi selv lejer busser –og transportérer samtlige unge/gamle migranter –tilbage til grænsen ! –Så kan svenskerne og tyskerne more sig med AT: Være noget så enestående gavnmilde ! –Dem om det VI “er danske og vi er vikinger –og vi er RASENDE ! –Så kom igang Inger ! –Når det så er gjort ! –Vil vi igen se på, hvor mange millioner kroner, der bliver sparet ! –Og sætte massivt ind på AT: Bruge alle pengene på KULTUR på første klasse ! –Og selvfølgelig giver det også kasse AT: Fyre DR. generaldirektørinden –stoppe dr ´s rejser til USA –Og købe billige Amerikanske film !—–DR ´s “restprodukt” ! Radio 24syv ´s –dumpe-journalister incl. kl. 23 -damen, der udbreder sit amerikanske kaudervelsk ! –Skal også UD af klappen –og vi ser gerne “hører gerne” –Blid Chopin-musik til en tryg nattesøvn ! –Her kan også spares millioner af kroner ! –De dr. kvinder tror de ka ! –MEN NU er det slut !–Vi vil ikke forsørge dem længere ! –SLUT med tvangs-licensen ! Fra NU !

 48. Af bent hansen

  -

  Gucci-helle snakker om endnu een million flere migranter til Europa. Men det er tåbelig snak. For der er ikke kun een million flere der står på spring til at invadere Europa. Det er nærmere 500 millioner fra 40-50 afrikanske og arabiske lande plus mange millioner fra Tyrkiet. Og i forvejen er der adskellige millioner muslimer i Europa, og de skaber problemer overalt. Og i næsten samtlige 28 lande er velfærden, kulturen og trygheden ved at blive afskaffet/skåret ned pga. de kolossale indvandrings-omkostninger. I Danmark og Sverige er velfærden m.m. nu halveret. Så NPL vrøvler når han hævder det radikale synspunkt at den reducerede kultur og velfærd ikke har noget med indvandringen at gøre.

 49. Af Harald Kristiansen

  -

  Kultur adskiller mennesker fra dyr.

  Danmarks Radio er det medie i Danmark, der har integreret flest udlændinge. Alt er ikke godt i DR, men der er og har været meget godt i DR. Tak for det.

  Venstre, DF og Nye Borgerlige virker meget kulturfattige. Vi har i regeringen, ministre fra Venstre, der aldrig har gjort deres studier færdige, blandt andet en af vores minister, der har med uddannelse at gøre, Ulla Tørnæs. Hun har aldrig gjort nogen uddannelse færdig og har startet på flere. Hun har sandsynligvis også modtaget SU for alle uddannelser. Denne minister ønsker måske derfor at beskære uddannelser og SU for andre. Eller er hun den sidste, der skal have lov til at fjumre?

  Kultur og moral er mangelvare i Folketinget.

  Danmarks Radio er en uvurderelig institution, når det kommer til integration, samt biblioteker.

 50. Af Harald Kristiansen

  -

  Ministre skulle der stå

 51. Af Teddy-Bjørn Olsen --tegner

  -

  P.s.–Vi kan passende udstille Pia Kjærsgård –For AT: Repræsentere “den aller-laveste form for kultur –der nogensinde er budt den danske befolkning ” — De millioner af kroner netop hun har gaflet fra skatteborgerne ! –Ser vi meget gerne AT: hun leverer tilbage i kassen for “ny-udvikling af kommende kultur på 1st-klasse !—DK ! Kan ikke være med nogen steder ! –Skolefrøknerne/MK –sidder stadigvæk og lopper den i Folketinget ! –Skolebørnene ! Har fundet sig i de røde (RITTS –røde skole længe nok )—Vi græmmes ! –Hvad er dog meningen ? –Javist ! –De fleste IKKE-off.ansatte har kvittet den såkalde “Danmarks off.model” For længe siden ! –OG vender ikke tilbage !—Hvad vil de IKKE-uddannede-aldrig haft-et arbejde –politikere gøre ved det ?

 52. Af Teddy-Bjørn Olsen --tegner

  -

  “Harald Kristiansen –skriver AT: Kultur adskiller mennesker fra dyr ! –Det værste sludder vi længe har hørt ! –En løve-inde og en spids-mus har uendelig meget KULTUR ! –De parrer sig kun med hanner med de stærkeste géner ! –I modsætning til dagens DANSKE-Kvinder/MK –! Der udelukkende parrer sig med de “sløveste-de sociale-pædagoger –resultatet har ikke vented på sig NEMLIG i for af Diagnoser i tusindvis !–For at gå tilbage til dyrenes kultur ! –Så er det uhørt i de kredse AT: De ikke véd lige-nøjagtig, hvordan de skal udlære deres afkom i, hvordan de skal gebærde sig i livet –for, at overleve “som vildt dyr” !

 53. Af jørgen mikkelsen

  -

  At udskifte fred og civilisation med terror, krig og barbari er vel det allerstørste kultur-tab! Men det er tilsyneladende hvad de kære politikere har gang i. De senere danske regeringer har ikke kunnet få nok af indvandring, og det samme gælder merkel og co. Og nu er man så også i gang med at bygge op til en ny kold krig med Rusland, selvom en sådan fordobler eller ti-dobler risikoen for en varm krig pga. misforståelser, fejlskøn eller tekniske uheld. En varm krig kan ende med at hele Europa kommer til at ligge hen som en radioaktiv askeørken.

  At kvaliteten på politikere, journalister og bureaukrater er faldet, er vist en kendsgerning. I dag kan selv den største tåbe få sig en karriere som snakkehovede. Bl.a. fordi vælgerne er så fyldte med propaganda og misinformation, at kun få af dem formår at skelne mellem duelige og uduelige politikere mv.

 54. Af Harald Kristensen

  -

  Teddy Bjørn du er en troll, eller en, der ikke kører på alle, cylindre. Et menneske fra Frederiksberg, der har gået på La Cour Vejens Skole. Det er en indvandrerskole i dag. Skæbnens ironi Teddy/Lonnie eller hvad du nu hedder? Nye Borgerlige er et parti for de velhavende, der slår på indvandrerfjendske strenge. Deres ideologi er meget enkel. De kommer ikke til at gøre noget for de gamle. Deres ærinde er kun at gøre de rige mere rige. De gamle, studerende og de gamle får kniven. Det passer godt ind i dit begrænsede verdensbillede.

 55. Af jørgen mikkelsen

  -

  Harald k som tidligere har fortalt at hun hedder rita, randi eller ruth, skriver at DR er uvurderlig når det gælder integration. Jamen, hvad er det for en integration der fables om? Er det den integration der går ud på at indvandrerne nu har fået FORTRINSRET til boliger, skoler, kaserner, boligblokke, villaer, velfærd, penge, jobs, uddannelse, førtidspension og hospitalspladser. Eller er det Vollsmose, Gellerup, Nørrebro og andre ghettoer fruen tænker på? Er det ikke snarere danskernes fordrivelse og afskaffelse det handler om, end “integration”. Mon ikke den udebliver ligesom “berigelsen”!

 56. Af ib Olsen

  -

  Teddy bjørn eller lonnie korrespondent, du skriver måske noget der er værd at læse, men man orker det ikke pga. det flimrende og forvirrende skriftbillede. Prøv dog at skrive mere normalt, for de fleste springer nok dine alt for rodede tekster over.

 57. Af Teddy-Bjørn Olsen --tegner

  -

  Javel Hr. Olsen !–Jeg skal gøre mig x-tra umage ! –Det tager jo alligevel tid AT: skrive til jer ! –MEN jeg er halvt fransk/dansk –Og jeg er bange for AT : mit franske skinner rigtig meget igennem ! “desolé” desv. –MEN , hvad jeg ville sige er AT: LONNY.fr er en lille by i Nord-øst-Frankrig !—Og KULTUR ! Er noget, der prioritéres utroligt højt ! –Faktisk over hele Frankrig ! –Jeg vil også meget gerne have AT: Danskerne incl “Holger Danske” ! –Skal være stolte af vores lille land !—“Les francais ´ER ikke til, at “skyde igennem, når det gælder AT: Være stolte af deres land !–Det vil jeg også være af Danmark !–Salut alors !

 58. Af Teddy-Bjørn Olsen --tegner

  -

  P.s –Mine texter skal IKKE være for alle ! –Kun for “de særlige” –Vi er individualister ! –Altså ikke “masse-sociale ” !

 59. Af Harald Kristiansen

  -

  Kultur adskiller mennesker fra dyr.

  Danmarks Radio er det medie i Danmark, der har integreret flest udlændinge. Alt er ikke godt i DR, men der er og har været meget godt i DR. Tak for det.

  Venstre, DF og Nye Borgerlige virker meget kulturfattige. Vi har i regeringen, ministre fra Venstre, der aldrig har gjort deres studier færdige, blandt andet en af vores minister, der har med uddannelse at gøre, Ulla Tørnæs. Hun har aldrig gjort nogen uddannelse færdig og har startet på flere. Hun har sandsynligvis også modtaget SU for alle uddannelser. Denne minister ønsker måske derfor at beskære uddannelser og SU for andre. Eller er hun den sidste, der skal have lov til at fjumre?

  Kultur og moral er mangelvare i Folketinget.

  Danmarks Radio er en uvurderelig institution, når det kommer til integration, samt biblioteker.

  Nye Borgerlige er et nyt parti, der slår på indvandrerfjendske strenge. Deres ærinde er at gøre de rige mere rige og de fattige, de gamle, de unge og børnene mere fattige. De bruger indvandrerfjendske kommentarer for at lokke jer mindre begavede til at stemme på dem. At stemme på dem vil gå ud over alle gamle og vores fine samfund.

  Parring har ikke noget med kultur at gøre Teddy. Vi ser mange smukke mennesker i Nordsjælland. Mødrene er nøje udvalgt, ligesom bilerne. Dette hedder avl, som kan blive til indavl. Indavl giver dumme mennesker og risiko for sygdomme.

 60. Af Harald Kristiansen

  -

  Jeg er en mand og jeg hedder Harald Kristiansen. Min kone kalder sig R. Harald. Jeg har arbejdet i det private erhvervsliv i knapt 40 år, kan jeg oplyse hr. Jørgen Mikkelsen. Jeg bor et “pænt”sted i København i en ejerbolig sammen med min også veluddannede kone. Hun er på arbejde nu. Hun er indvandrer og arbejder meget og tjener gode penge. Flere end jeg gør og hun taler perfekt dansk. Jeg holder en velfortjent afspadsering, derfor har jeg tid. Se nu at få tankerne med hr. Mikkelsen, ikke bare den fremmedfjendske lille djævel også du Teddy, som lader som du er dansk/ fransk. Jeg taler fransk og er tæt på mange danskere i Paris og franskmænd med kontakt til Danmark Teddy. Jeg ved godt hvem du er, verden er lille.

 61. Af Teddy-Bjørn Olsen --tegner

  -

  NU må du altså meget undskylde “Harald Kristensen ” ! –Hvad, der bl. adskiller ” skidt fra kanel” i menneskenes verden er AT: Vi aldrig snobber NEDAD ! –“Rosset” ! Har i alt-for-mange år haft for stor magt ! –DERFOR rejser de veludd. danskere til udlandet, hvor “den laveste fælles-nævner” ! –Bliver holdt nede i skidtet ! –Så når du bl.a. har så meget imod “nye borgerlige ! –Der repr. folk med selvstændige virksomheder ” –Så er det fordi “din slags” ! Føler sig truet ! –Hvem havde du tænkt dig skulle fortsat forsørge “drankere – narkomaner-sociale tabere–og ikke mindst den hær af off. ansatte, der lever netop af AT: NURSE de folk, der ikke kan finde ud af AT: Starte deres egne virksomheder ? ” –Her havde “de første indvandrere “en pointe” NEMLIG : De opførte straks deres egne grønt-butikker f.eks. ” Siden-hen er de blevet lige så dovne som “under-Danmark” –De foretrækker NU AT: Hente deres hyre i det offentlige bistands-system ! –SÅ kom ikke her ! –Er der noget vi foragter noget så dybt og inderligt ! –SÅ er de venstre-snoede “ussel-heds-elskere” ! –Punktum !–Vi har frokost-pause nu !

 62. Af Teddy-Bjørn Olsen --tegner

  -

  “RUNA” ! –Kaldte du dig før ! –Og du skal ikke give dig af med : AT TRUE ! –Hverken mig – eller andre !

 63. Af Henrik Knage

  -

  AF IB OLSEN – 14. JUNI 2016 16:44
  Er der ikke grund til at frygte at de fleste læsere og bloggere siver væk fra disse debatter, pga. støjsendere som ja vi er mar ti nez, knage, nørager, j. hansen, stegmann og hvad disse sære personager ellers kalder sig. Det vil jo gå ud over avisens reklameindtægter. Noget som også jager folk væk er det primitive/dødssyge/ uforskammede/ radikale og “korrekte” filter.

 64. Af Henrik Knage

  -

  Vi skriver den 15. juni i dag Ib Olsen – og jeg har ikke skrevet på den her blog før i dag.

 65. Af Javier Martinez

  -

  NPL med 10.000 Javier Martinez i verden er din tankevirksomhed , vist på højde med pip i låget preben olsen? Men da et forsøg hver fra kravlenissen og kvaksalveren for at få min ytringsfrihed.

  Religiøse studier kunne passende lægges under kultur, da det skal en på et museum om fordums historie. Da den er skrevet historien ,behøves ingen penge blot en lille væg , et klisterbånd og en vending om at her ligger 2000 spildte år af mange danskere. En kultur besparelse vi kan indføre i morgen.

  Ib i låget olsen f1,
  Alle dansker kommer fra en abe på den etiopiske højslette, via en sort mand.
  Du kommer dog fra den encellet amøbe, der beholdte sin tidlige udvikling op til i dag. Kan du skrive dit pip under et enkelt navn i dag?

 66. Af Henrik Knage

  -

  Ib Olsen

  Du bruger den indbyggede stavekontrol, som muslimer bruger imamer – det bliver sjældent helt godt.

 67. Af Niels Peter Lemche

  -

  JAVIER MARTINEZ – 15. JUNI 2016 12:15:

  Jeg kunne faktisk godt blive forledt til at skrive en mail til Javier Martinez for at se, hvordan han reagerer på, at en troll har stjålet hans navn. Det er utroligt, at Berlingeren åbenbart er ligeglad.

  Egentlig kunne jeg mht. dig tænke mig at citere Dirty Harry: Punk!

 68. Af Harald Kristiansen

  -

  Vi mennesker kan ikke undvære kultur. Vi bliver dumme og indskrænkede uden. De fleste af os glædes ved at besøge kulturarrangementer. Det giver os nye ideer og forstærker vores livsglæde. Hvad er bedre end en underfundig bog, et spændende maleri, smuk musik, et teaterstykke, der undrer, eller hvad det kan være vi fornøjer os med. Jeg har beskæftiget mig med kulturrelateret privat arbejde hele mit liv. Mit liv ville være fattigt uden. Jeg har kunnet være uafhængig af andres indblanding og økonomi i mange tilfælde, dog ikke altid. Desværre forstår vores regering ikke, at litteratur, musik, teater, kunst, arkitektur og design fremmer det private erhvervsliv og hæver os over primaterne og gør os til en kulturnation. De forstår ikke, at noget nyt må opstå, for at vi bliver klogere. Det skal der somme tider bruges penge på. Kunst og kultur får os til at tænke anderledes og mere kreativt, det kan i den sidste ende skabe vækst og fornyelse i vores samfund på mange felter, også på teknologifeltet.

  Teddy Bjørn Olsen, som du kalder dig. Hvorfor er det en trussel, at jeg ved hvem du er? Jeg har ikke truet nogen.
  Jeg hedder Harald og er en dansk mand, hvis jeg har lov. Jeg hedder ikke Runa.

 69. Af Javier Martinez

  -

  NPL

  Han vil nok sende en venneanmodning..At kravlenissen er velkendt med fodboldens verden kom dog som et chok. Manden var mig selv ubekendt. Men der er ca. 4 verdensmestre med mit navn og ingen med lemche.. kun kvaksaalvere der ik? 🙂

  Religion rummer de største muligheder for kulturbesparelser. Spar det hele der, og overfør det til ægte kultur der både samler, informere og udvikler landet.

  Ikke til det lemcheske vrøvl altså!

  Et anden kultur besparelse ville være at flytte folkemødet til københavn. Så har kritikere også råd til at møde op. Sidste år kostet det mange millioner ekstra blot i beskyttelse at holde det der fx.

 70. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Harald Kristiansen

  Tak!

  Et frisk pust på berlingske blog.

 71. Af anders nielsen

  -

  Der er noget som de mange indvandringsbegejstrede i denne debat TOTALT HAR MISFORSTÅET. Vi som ønsker stop for indvandring fra Afrika osv. er ikke modstandere pga. små fremmedfjendske djævle som harald skriver, men fordi vi forstår at merkels og løkkes politik med stor sandsynlighed vil ende i fattigdom, sygdom, masseterror og en udryddelse af danskheden, den danske kultur og danskerne selv. Vi kan jo se hvad der foregår af uhyrlige ting i islamiske lande, og vi ser forbrydelser, terror og sociale ulykker overalt i Tyskland, Frankrig, Sverige og Danmark, hvor krævende, utaknemmelige, agressive og voldelige asylanter trænger frem.

 72. Af Teddy-Bjørn Olsen --tegner

  -

  Ja ! Du har ret ! –Forhåbentlig stemmer Englænderne NEJ ! –Til EU ! –Skræmme-kampagnen virker stik modsat ! —Det samme gør de noget så skin-hellige “sårbare ” off. ansattes beskyttere ! –Folkebevægelsen mod EU ! –ER særdeles mere troværdige end samtlige –“Med hensyn-betændelses-syge ” ! –OM vi så selv skal leje busser –og køre alle de mandlige arabere/Afrikanere –der sidder i vores “badehoteller –og feriecentre ” –OG æder alle vores penge op !–Så ser vi selvfølgelig gerne AT: Regningerne bliver sendt til Social-demokraterne –der er blevet de rigeste i landet på AT: Hæve de fedeste – og letteste lønninger i kasse 1 !—EU ! Er blevet en kræft-svulst på Europa ! –OG samtlige EUROKRATER ! –Sidder i øjeblikket og ryster for deres “lukrative stillinger” –GAMLE ENGLAND skal nok klare sig uden EU ! –Det skal vi-andre-også ! DK. ! Melder sig også ud, hvis Briterne gør !—Inger Støjberg & Co. må være både døve –og blinde, hvis de ikke fatter AT: Samtlige islamister skal UD –Helt ud ! –Så lad de hellige svenskere og tyskernes MERKEL –få over deres hjerter AT: Modtage samtlige islamister fra os ! –incl. Marine Le Pen ´s –5 millioner islamister i Frankrig !

 73. Af Teddy-Bjørn Olsen --tegner

  -

  “Frankrig-LONNY ” ! –Tag på ferie i det fantastiske slot “Chateau de Clavy Warby “—En lille-bitte by –i Franske “Ardennes” !

 74. Af Teddy-Bjørn Olsen --tegner

  -

  KULTUR ! –Vi satser på “NYE BORGERLIGE ” –Pernille Vermund (Formand) –Skal nok få lukket munden på samtlige folk, der for alt-i-verden vil beholde de efterhånden millioner af muslimer i vores kristne land ! –Regel no. 1 ER AT: Samtlige ikke-danskere får 2 år til, at forsørge dem-selv ! –Ellers er det UD af klappen ! –Hvad så med de 900.000 muslimer –m. flere koner og 10-15-børn ? –De ryger ud-lige-med-samme !—-Danmark skal nemlig have værdigheden tilbage !–med-eller-uden “De skrøbelige individer ” ! –Der har gjort vores land til et stort social-kontor !–Skal hilse fra Lise Nørgård, der udtaler AT: Det værste der kan ske hende ER AT: Blive vasket af folk –ansat i det offentlige ! –Så fik de den !

 75. Af bent rasmussen

  -

  Om danskerne mister deres land, byer, liv, kultur, ære, velfærd og fremtid interesserer ikke pladderhumanisterne et hak. De er komplet ligeglade med deres fædreland, og med om danskerne lever eller dør. Det fremgår soleklart af deres politik gennem mange år. De radigale partier og kliker udgør tilsammen en korrupt og selvbestaltet dødskult, der dyrker død, invasion og islamisering på danskernes vegne, uden at have fået mandat til det. Og zombiernes og de retarderedes højborg er en medløberhøjborg der medvirker til at undergrave og udslette dansk kultur og enhver dansk fremtid. Vi har kurs mod undergang. Kun en bred folkelig indsats kan hindre det folkemord der er lagt op til.

 76. Af Dannik Kjeldsen

  -

  Jeg er fuldstændig enig i alle Teddys poster. Godt skrevet, og din skriftlige formidlning er underholdende og præcis. Lav endelig ikke om på den. Vi vil have DK tilbage!

 77. Af Maria Due

  -

  Foreløbig mister danskernes pensionsopsparing værdi, fordi aktierne er raslet ned, men det er vel en biting, for det skal jo nok gå alt sammen, som der en gang stod på Trykkefrihedsselskabets blog, da økonomien blev bragt på bane. Ansvarsløsheden er til at få øje på.

  Der mangler ikke penge i dansk kulturliv, men der er behov for en oprydning og justering af, hvad de bliver brugt til. At sammenligne Danmark med Italien giver ikke meget mening, for der er ti gange så mange mennesker i Italien og en historisk enestående arv at forvalte i et lunt klima med en lang sommer, og vi vil aldrig kunne konkurrere med nogle af delene. Det glæder mig, at Per Nyholm – denne evindelige turist med de evindelige overfladiske indtryk og lovprisninger – får et hak i tuden i et læserbrev i dagens JP. I hans optik er der vidunderlig kunst, kultur, folk og fæ overalt undtagen i Danmark, hvor hans møde med virkeligheden chokerer ham.

 78. Af Javier Martinez

  -

  Som alle ved har der været 99 røde kulturelle mod en blå. Store kunstnere, forfattere mv.

  Derfor kunne men ligesågodt spare kultur bedømmelse komiteer,når det kommer til understøttelsen af kulturen, og gi pengene direkte til røde. Den ene % kunne gives til “borgerlige status quo forenet falleret kunstnere” gruppe.

  Derudover skal der skæres ned på borgerlige karrikaturtegnere og korrespondenter. Der må forlanges en kritisk sans og talent. Altså røde der samler, informere og har kunstnerisk talent.

 79. Af ole hansen

  -

  Kultur er jo meget andet end koncerter, museer, traditioner og bygninger. Det har jo også noget at gøre med hvordan vi behandler hinanden, og med hvordan forholdet er mellem staten/systemet og så befolkningen. Her i Danmark lader staten normalt ikke folk myrde eller halshugge for ingenting, og der er endnu en del sikkerhed, frihed og velfærd i behold. Men vi kan konstatere at en ildevarslende udvikling er i gang, og at både demokratiet, trygheden og velfærden m.m.m. smuldrer med betydelig hastighed. Vi véd fra Tyskland og Rusland at der kun behøver at være få måneder mellem at leve i en retsstat, til at man er borger i en brutal diktaturstat hvor folk kan blive mishandlet og terroriseret for ingenting, eller for at være tilhængere af frihed, sandhed og retfærdighed.

  Men hvis dumheden og ondskaben vinder, er det altid fordi mange nok så den, men intet gjorde mens tid var.

 80. Af Henrik Knage

  -

  Ib Olsen

  Det første muslimer lærer, når de kommer til Danmark er, at misforstå alt bevidst. Jeg har aldrig påstået, at du er dum – for det aner jeg ikke et klap om – og hvis du er dum, så er jeg også i den grad ligeglad.

  Det jeg prøver på, at forklare dig er, at du er dum, at høre på, og de to ting har nødvendigvis ikke noget med hinanden, at gøre.

 81. Af Jan Petersen

  -

  Iøvrigt en god klumme af Pernille Vermund fra Nye Borgerlige på EB.dk:

  EU’s ‘tolerance’ slår borgerne ihjel
  http://ekstrabladet.dk/opinionen/pernillevermund/EUs-tolerance-sl%C3%A5r-borgerne-ihjel/6138639

  PS: Jeg forstår ikke rigtig, hvorfor Pernille er henvist til en blog på EB. Hvorfor pokker har Berlingske ikke tilbudt, en fra Nye Borgerlige, en blog på Berlingske?

 82. Af Javier Martinez

  -

  Det eneste borgerlige parti med kultural interesse er K. Det siger ikke så lidt at dette parti nu er nær spærregrænsen.

  Jeg tror den faldende interesse for kultur, som de nye entre priser, og overflow af medie, tv har meget af skylden. Man viser også hvorledes blå blok kun interessere sig for penge og at de burde forbydes at bruge ord som kulturkanoner. Det er hån uden lige mod det tænkende og vidende menneske.

  Operaen skal lavko nok bevare dog. Den er 100% rød statsstøtte betalt af folket, men kun til borgerlige gæster i eliten. Luk gerne det elitære møg.

 83. Af Teddy-Bjørn Olsen --tegner

  -

  “DANNIK Kjeldsen ” ! –Jeg bliver så glad, når jeg for en gangs skyld får ros ! –Ligesom min Irske Ulvehund ! –Min aller-bedste ven !

 84. Af Teddy-Bjørn Olsen --tegner

  -

  JAN Petersen ! –Det forstår jeg heller ikke—-Men der er en årsag til det –er jeg sikker på ! –Måske fordi også Berlingske “hylder pjalte-proletariatet “—-Hvem véd ?

 85. Af Henrik S

  -

  Anders Nielsen
  Helt enig.
  Jeg tror ikke du skal gøre dig håb om at kunne argumentere med personer som Harald Kristiansen.
  Han synes at være svært angrebet af den radikale syge.
  Som Niels Juul Hansen har han giftet sig ind i Allahs overherredømme.

 86. Af bent thomsen

  -

  Medierne fortæller med korte mellem om grove og brutale forbrydere der bliver udvist. Men det er jo kun i teorien og på papiret at de bliver udvist. I virkeligheden får de jo lov til at blive. Eller de rejser ind igen efter kort tid. Det er jo let, eftersom kun 2-5% af grænseovergangene er bevogtet.

 87. Af Javier Martinez

  -

  “Jeg har aldrig påstået du er dum pip”
  Knage

  Undertegnet påtager sig gerne anklagen.
  Såvel som multiple personlighedsspaltning.

  Du kunne spille flere roller i operan dog. Fx fru og hr. Det kunne spare lidt på kulturbudgettet.

 88. Af Henrik S

  -

  Som Hector Heimlich skriver , bruger vi langt flere penge på kultur end vi nogensinde tidligere har gjort.
  Selvom vi dårligt har råd til det.
  Uden at danskerne er blevet spurgt , går langt de fleste skattekroner til kultur “berigelse “om afrikansk og muslimsk kultur.
  Så det er helt logisk og rigtigt , at der ikke også kan blive penge til noget så dansk og nationalistisk som Olau Høst.
  Penge kan kun bruges een gang.

 89. Af Javier Martinez

  -

  Regeringen har skåret 600 millioner kr. af kulturbudgettet. I sammenligning har sverige øget deres med 389 millioner kr.

  Taler sit klare sprog om den kulturelle analfabetiske jyde regering.

  Istedet har de udsendt et stk. A4 med hvad er Dansk kultur..en kulturkanon der fortæller klart hvad er og hvad er ikke kunst.

  Ifølge inside info fra christiansborg, er borgerlige politikers fritidsforsamlingshus , operan, fredet! Også forståligt,nu det er dem der aldrig kommer der , derskal betale for det. Sådan gør borgerlige regeringer.
  http://m.b.dk/kultur/danmark-skaerer-sverige-giver-flere-penge-til-kulturen?redirected=true

 90. Af bent thomsen

  -

  De forskellige netaviser er nu fulde af dystre og ildevarslende nyheder om dansk og tysk politik osv. Se den korte og 180g mv.

 91. Af Ferdinand Egidius Sander

  -

  Ingen ved længere, hvorfor helvede de står op hver morgen, går på arbejde og hvad meningen er med det hele er, når det hele går den forkerte vej med masseindvandring, dårligere velfærd, elendig service, højere pensionsalder, dårligere sygehuse, plejehjem og skoler, grådige banker, utroværdige politikere, tog som ikke kan køre, IT-systemer som ikke virker, grimmere byggeri, dårligere TV- programmer..etc etc…
  Det er vel derfor så mange spiser lykkepiller, går til psykolog og er deprimeret…og aggressiviteten og apatien i samfundet stiger!!!

 92. Af Ferdinand Egidius Sander

  -

  Ingen ved længere, hvorfor helvede de står op hver morgen, går på arbejde og hvad meningen med det hele er, når det hele går den forkerte vej med masseindvandring, dårligere velfærd, elendig service, højere pensionsalder, dårligere sygehuse, plejehjem og skoler, grådige banker, utroværdige politikere, det totalt inkompetente og uduelige EU-misfoster, tog som ikke kan køre, IT-systemer som ikke virker, grimmere byggeri, dårligere TV- programmer..etc etc…
  Det er vel derfor så mange spiser lykkepiller, går til psykolog og er deprimeret…og aggressiviteten og apatien i samfundet stiger!!!

 93. Af Jan Petersen

  -

  Den danske kultur kanon kan vel opsummeres i ganske få ord – kontanthjælp, dagpenge, børnecheck, sort arbejde, grænsehandel og evt lidt fiflerier med skatten – og mere og andet dækker “dansk kultur” vel ikke?

 94. Af Harald Kristiansen

  -

  Henrik S og Anders Nielsen
  Min kone stammer fra et andet nordisk land.
  Hun er selvfølgelig stadigvæk indvandrer og jeg er ikke radikal.
  MVH Harald

 95. Af jens petersen

  -

  Sikke en hjerteskærende historie. Olaf Høst Museet i Gudhjem er åbenbart dansk kulturs vugge siden det er en skandale at samfundet ikke vil betale 300kr pr museumsbesøgende.

  Er det ikke underligt at den kunst vi idag bruger til at definere os som folk er skabt af kunstnere der ikke var på overførselsindkomst. Jeg vil hellere have at fru Jensen får skiftet ble end at en eller anden person ser Olaf Høst Museet i Gudhjem!

  Vi skal tage os af de udsatte i samfundet – ikke de selvhævdende og associale!

 96. Af Harald Kristiansen

  -

  Henrik S
  For god ordens skyld, så hedder maleren Oluf Høst og han malede dejlige billeder. Museet ligger smukt i naturen på Bornholm og med en smuk udsigt. Værd at besøge. Ved at besøge stedet, støtter man museet, så kom igang med kulturbesøgene. Nu er der Folkemøde på Bornholm i weekenden.

 97. Af Ferdinand Egidius Sander

  -

  Jan Petersen

  Du mangler at tilføje Bertel Haarders Højskolesangbog!!!

 98. Af Jan Petersen

  -

  Ja ok, Bertel Haarder – og ikke at forglemme . . . klaphatten 🙂

 99. Af Henrik Knage

  -

  Jeg tror ikke der er grund til de store bekymringer omkring kulturfald i Danmark, da mennesker har den utrolige evne, at de kompenserer for mangler, ved at opfinde nye veje.

  Det har vælgerne i den grad taget til sig i Danmark, for i stedet for at stemme på politiske partier, stemmer de nu på skønmalerier i stedet for, da de respektive partiers partiprogrammer, er blevet til rejsebrochurer, fra en ikke eksisterende verden.
  Der er aldrig været så mange klager over politiske rejser, der ikke holder hvad der er lovet – som der er nu, og det er lige fra selve opholdet der er beskrevet som tålelige, som er utålelige, til selve servicen, transporten, rengøringen og ikke mindst prisen på rejsen.

  Hvis der i nær fremtid kunne tegnes en kulturpolitisk rejseforsikring, så ville meget ulykke kunne undgås, specielt hvis Pernille Skipper får 90 mandater i Folketinget, fordi så bliver det svært at vide hvad der reelle behov (Rigtige behov) og så kunstige behov (Forlorne behov).

  Muligvis er et behov for kunstige tænder (forlorne), et reelt (rigtigt) behov, muligvis er et forlorent behov et reelt behov – det er ikke til at vide med sikkerhed.

  Kender en professor i kemi, der hedder Lars, han og konen havde engang en kat fra Tailand der var så tyk, så Marokkopude og kat gik i ét med hinanden. Den nægtede at hilse på mig, når jeg kom ind i stuen, men så sagde Lars, at det skulle jeg ikke tage mig af, for den var sur med vilje – for en sikkerheds skyld, fordi for det første blev den ikke skuffet, og for det andet faldt der altid noget ekstra godt ned i skålen og at det var derfor den var tyk.

  Det ligner lidt kulturen i Danmark, at være sur for en sikkerheds skyld, i håb om, at der falder noget ekstra godt ned i skålen, bare man er sur længe nok.

 100. Af Uffe Staulund

  -

  @ Jens Petersen,

  Du har ret, det er bedre at fru Jensen får hjemmepleje, og den kunstinteresserede betaler for at komme på museum.

  Det kan være at Bornholms lokale baron vil sponsere museet, men så mister politikerne magt, og det kan de ikke lide.

 101. Af Henrik Knage

  -

  Ja, jeg aner ikke hvorfor Bertel Haarder vedbliver med at være så mager, godbidderne taget i betragtning, men der må findes en kemisk forklaring på fænomenet.

  Min nu desværre afdøde onkel Erling var lige så tynd som Bertel, men det til trods var han der der kunne spise flest portioner mad, til familiesammenkomster, og der gik lidt sport i at gætte på hvor mange kartofler, oksesteg, sovs, surt og sødt, der kunne være inde i en så tynd mand.

  Standard var 3 portioner med det hele, plus dessert der ca. svarer til 6 stykker oksesteg, 30 kartofler, en halv liter sovs, surt og sødt, samt dessert.

  En dag overgik han sig selv med 35 kartofler ene mand, 7 stykker oksesteg mv. og han kunne selv rejse sig fra bordet og fortælle en historie fra hans tid som købmand i Ny Munkegade i Aarhus, dels under 2. verdenskrig, dels efter :-).

 102. Af Harald Kristiansen

  -

  Det er meget tydeligt at meget få kender til kunstnerens/kunstens verden her på bloggen. Det har altid været hårdt, at være kunstner og det er det også i dag, selvom det er bedre end den gang de sultede. Min svigerfar var maler og gik på et Kunstakademi. Hans far betingede sig, at sønnen også tog sig en anden uddannelse til at falde tilbage på, hvis det med kunsten ikke lykkedes. Det fik han så. Det er svært at leve af kunst. Jeg kender dog nogle, der gør. De har været heldige. Det er også svært at være et kunstmuseum, hvad skal der satses på. Dansk Designmuseum mistede også støtten for nogle år tilbage. Det var måske ikke så klogt? Danmark er en designnation og det med rette. Det er dog ikke nogen, der ser ud til at forstå. Vi sælger stadig kassikerne og glemmer at støtte de unge designere, som skal føre butikken videre.

  Vi er holdt op med at samtale og drøfte andet end indvandrere, hvilket selvfølgeligt er et vigtigt samtaleemne for mange. Skal alt gå i stå i mellemtiden?

  Det har altid været nemmere at være overlæge eller bedemand, end en kunstner. Begge dele giver en sikker indkomst.

  Oluf Høsts museum er et lille sted med relativt få besøg. Museet har ikke udviklet en veritabelt supermarked af en museumsbutik, som f.eks. Louisiana, dertil er museet for lille og minder måske for lidt om en mindestue, frem for et museum. Derfor tror jeg, at de har mistet deres støtte.

  Alt kan ikke støttes. Vi kan også spørge os selv, skal alle byer i provinsen støttes, for at de kan bevares. Det mener jeg ikke, at de skal. Menneskerne vælger selv hvor de bor, hvis de vil bo, hvor der ikke er skole og en købmand, må de enten selv stifte skolen eller butikken, flytte, eller bruge bilen.

  Mange museer udvikler kæmpebutikker og en cafe/restaurant, for at tiltrække gæster.

 103. Af Magnus Culus

  -

  Det store spørgsmål er, om Ib Olsen er tante 1 eller tante 2 ?

 104. Af Niels Peter Lemche

  -

  UFFE STAULUND – 16. JUNI 2016 7:49:

  Der har du faktisk fuldstændig ret. Det så man, da Mærsk forærede København den nye opera. Politikerne var ved at gå i koma, for nu blev de nød til at bygge den istedet for, som de plejede, at diskutere sagen i årevis.

  Så kampen mellem Frankrig og Albanien i aftes: Var der nogle, der som jeg var bjergtagne over det stadion? Det kan man kalde design i et gigantisk format. Selvfølgelig er det nødvendigt at skabe den slags pragttempler for nutiden store religion, sporten (opium for folket, husker man nok). Men så gør man det faktisk. Parken er til sammenligning bare en grim firkantet kasse.

 105. Af Harald Kristiansen

  -

  Man bygger en ny multiarena i Ørestaden for tiden.

 106. Af Henrik S

  -

  Henrik Knage
  Hvis du tænker tilbage , har Bertel Haarder altid haft lidt udestående øjne.
  Dette , sammen med hvor slank han altid har været , tyder på et højt stofskifte.
  Altså ikke noget kemisk , men noget hormonelt.
  Det har din onkel Erling nok også haft – altså thyreotoxikose.

 107. Af Henrik S

  -

  Udstående
  Stavekontrollen rettede det til udestående uden jeg opdagede det:)

 108. Af Javier Martinez

  -

  “For hver gang, der bliver givet 100 millioner kroner i tilskud til teatrene, så havner der 330 millioner kroner ude i samfundet både i form af skuespillernes lønninger og på teatergæsternes restaurantbesøg inden forestillingen, på offentlig eller privat transport hen til scenen eller til indkøb af diverse teaterprogrammer og merchandise i pausen.

  Faktisk er den samlede samfundseffekt for de 13 udvalgte teatre, der har lagt data til undersøgelsen, på 433 millioner krone”
  http://m.b.dk/kultur/teater-er-en-god-forretning?redirected=true

  Den kulturelle analfabetiske regering ved dog meget lidt om kultur og samfundsøkonomi. De er kun til lige nu og her netto personlighedsøkonomi.

  De 600 millioner sparet, svarer nok til 2 milliarder færre i stastskassen. For ikke at forglemme et dummere folk.

 109. Af Maria Due

  -

  Pengene skal komme fra de overskud, der skabes i forretningslivet og blodbadet fortsætter på Børsen.

  I øvrigt holder jeg meget af Oluf Høst og har hele livet været omgivet af liberale og konservative borgerlige, der støtter kunst og kultur på mange måder. Som en gammel zen-mester ynder at udtale, kan venstrefløjen slet ikke eksistere ude højrefløjen, og hvis man får udryddet os, udrydder man samtidig sig selv. Kunstnere har altid levet af magten, de er fyrstetjenere. Tidligere blev de betragtet som håndværkere og arbejdede næsten udelukkende med bundne bestillingsopgaver. Inden I river hovedet af mig, skal I lige vide, at dette ikke er noget, jeg har fundet på, det er almindelig viden. At albanerne råder over et kæmpestadion, kan jo ikke undre, når man tænker på deres kommunistiske fortid, der efterlod landet i stor fattigdom.

 110. Af Maria Due

  -

  rettelse: kan venstrefløjen slet ikke eksistere uden højrefløjen, og hvis man får udryddet os, udrydder man samtidig sig selv

 111. Af Henrik Knage

  -

  Bertel Haarder har et kendetegn mere, ud over et udstående øje. Han “hugger” med hovedet i tale, som en rabiat gør det samme ved en grædemur – han mangler bare proptrækkerkrøllerne.

 112. Af ib Olsen

  -

  At agenter for de radikale og indvandringsindustrien opererer på disse blogdebatter, og prøver at kvæle den reelle debat med utallige nonsens-indlæg….. er der ingen tvivl om. Man indsender så meget vrøvl, løgn og sludder, at de fornuftige og dansksindede indlæg næsten forsvinder i mængden. Der er tale om en klar taktik der skal få læserne til at forsvinde. Ja vi er mar ti ne zer er et godt eksempel på en der vrøvler fra morgen til aften for at afspore debatterne.

 113. Af Javier Martinez

  -

  Pip preben f1 olsen,

  Hold dig til 3 selvkommunikerende navne i dag tak. Mvh. Dr jekyll og mr Hyde undersøgelseskomiteen.

 114. Af Niels O

  -

  I 2015 udbetalte Kulturministeriet 8,3 mia. kr. til kulturelle formål. På niveau som tidligere år.

  dst.dk/da/Statistik/NytHtml?cid=22549

  Så kan man selv regne ud, hvor mange procent det er af BNP eller årets skatteprovenue eller offentlige udgifter. Eller anden målestok man ønsker at bruge.

  Tallet er i hvert fald ikke stort.

 115. Af ib Olsen

  -

  Har man allerede glemt hvordan IS, den islamiske bevægelse med de sorte faner og maskingeværer og -kanoner monteret på Toyota-ladvogne, systematisk smadrede løs på kultur-arven i de af IS besatte byer….?!! Flere tusind år gamle bygninger, kirker, templer og mindesmærker mv. blev forvandlet til murbrokker og ruin-dynger. Og herhjemme vil det gå på samme måde hvis invasionen fortsætter. Vores kultur vil blive smadret og udryddet. Derfor kan det undre at så mange på disse blogs hellere vil diskutere ret ligegyldige småting og detaljer, fremfor at interessere sig for at forsvare og bevare den danske kultur i sin helhed. Den vil jo blive helt udslettet ligesom danskerne selv, hvis IS-lamiseringen fortsætter.

  I Sverige ses de sorte faner allerede i gaderne i adskellige svenske byer.

 116. Af Teddy-Bjørn Olsen --tegner

  -

  KULTUR ? —Pjalte-proletariatet !—Kan beholde det hele for os !–Selvom man foragter socialdemokraterne ! –Må man selvfølgelig ikke slå !—I vores og “nye borgerliges ” ! Nye verden –handler det om FRIHED for strammende offentliges –og levebrøds-politikernes snærende bånd ! –Vi er frie – selvstændige –vi er vikinger –og vi afventer “slagets gang ” –DERFOR fløj vi over Bornholm ! –Men den alt-dominerende RØDE farve ! –Fik os fra AT : Lande ! –Vi fløj videre imod de uendelige ALPER ! –Med u-endelig frihed –skønne bjerge –fantastiske ulve-bestande –kongeørne –Der råååber ! FRIHED –FRIHED -FRIHEDddddddd (ekko) –C ´est la vie !–salut mes amies !

 117. Af Henrik S

  -

  Niels O
  Sådan ser man forskelligt på tingene.
  8,3 mia er mange penge i min optik , når man samtidig ved , at syge og gamle ikke får en optimal behandling og pleje.
  Kunst skal kunne leve ved egen kraft , som folkekirken og kongehuset.
  Skønt , hvis man feks kunne vælge Alternativets klovneteater fra.
  Naturen har givet mig 1000 fold større oplevelser end kunst , og af kunsten som jeg har haft mest glæde af , er det kunst , som jeg selv direkte har betalt for.

 118. Af Javier Martinez

  -

  Største vikinge guldskat fundet. Det er også kultur..uden tvivl kunne sådan nogen fine stykker kun laves af røde socialistiske vikinger, som var langt mere lige økonomisk lige en tilfældet er i dag.

 119. Af Maria Due

  -

  JAVIER MARTINEZ lufter uafladeligt sin manglende viden og indsigt,og hans kvalmende socialismeromantik ligner en parodi.

  Hvor om alting er, var vikingetidens samfund meget hierarkisk opdelt med slaverne nederst. Folk var aldeles ikke lige, der var langt mere ulige, end vi er i dag.

 120. Af Henrik Knage

  -

  Der er ingen der har glemt IS – de er bare blevet gamle og uinteressante, fordi de stikker pinde i liv, der allerede er dødt, som en politiker, der prikker en pind i en lort, og ødelægger både pind og lort.

  Det meste i livet er en illusion – det handler blot om at bevise det, desværre kan jeg ikke huske ordene, men min kemi professor ven, han viste mig det, ved hjælp af en strimmel gennemsigtig tape, et klart glas med rent vand – og så skrev han en tekst på tapen der var forståelig – satte tapen fast på glasset – og bad mig kikke igennem glas og vand – og så stod der noget helt andet.

  Har desværre glemt teksten.

  Isil er røv og bøjler.

 121. Af Niels O

  -

  @Henrik S – 16. juni 2016 13:31

  BNP 1950 mia kr heraf
  1100 mia kr i samlede off. udg. heraf
  650 mia kr til sociale udgifter!

  og vi taler om 8 mia til kultur.

  (alle er cirkatal)

  Prøv at se det relative….

 122. Af Jakob Rasmussen

  -

  Duchamp viste, hvordan der kian spares store summer på kunst, da han opfandt begrebet “readymade”, da han udstillede en pissekumme på et kunstmuseum.

  For nylig anbragte en teenager et par briller på gulvet på San Francisco’s Museum of Modern Art, for at se, hvordan publikum reagerede.

  Publikum reagerede selvfølgelig med benovelse og beundring, og fattede ikke, at det var en joke.

 123. Af ib Olsen

  -

  De 8 milliarder til kultur er ihvertfald ikke meget i forhold til de mellem 200 og 300 milliarder der bruges på indvandring, når det hele regnes med. Og løkke, jelved, morten øster gaard, stine bo sse og enhedslisten/alternativet og alle pladderhumanisterne mener at der sagtens er råd til at lade yderligere en halv eller trekvart million afrikanere og arabere slå sig ned i vores lille land. Og de har jo ret!! Vi nedlægger bare velfærdsstaten, sundhedsvæsnet, postvæsnet, politiet, forsvaret, skolerne osv., hvorefter der vil være penge nok til migranterne. Og hvorfor skulle politikerne dog bruge penge på et folk som alligevel skal udskiftes??

 124. Af ib Olsen

  -

  PS: Det er vel derfor lars ulykke heller ikke har noget imod at stadig flere patienter omkommer pga. nedskæringer, forringelser og nye smitteveje mv. Og de dødsfald der kommer af boligmangel, udraderet velfærd, morderisk kriminalitet og terror-anslag, trækker vel også i den rigtige retning, når der skal skaffes PLADS/LEBENSRAUM til de nye “danskere”.

 125. Af Henrik Knage

  -

  “Kulturbesparelser”?.

  Det der lægges op til, på vanlig måde, der er at opleve kultur, i stævnen på Titanic – og være vidne til forliset og tro, at fordi man hedder Mærsk, at man så ikke kan dø.

  Jeg kender en anden professor – men denne gang i jura – og han valgte en sejlbåd i en bestemt længde, en længde der gik imellem dønninger i bølger, og ikke rejste sig på samme, da han faktuelt sejlede Jorden rundt. Et ønske han altid havde haft. Han sejlede Jorden rundt, i sin sejlbåd, og han lærte mig kimingstabellen – den bue Jorden har, inden øjet når Horisonten – og selve vejen til at forstå en sekstant.

  Han kom hjem igen, og han er far til en trommeslager.

  .

 126. Af Henrik Knage

  -

  Kulturbesparelser, er en konsekvens af kulturberigelse. Meg – Peg bliver lavet om til Mik Pik, selv om begge, ham selv og hans far er uddannet på Rytmekons, og hans far – hvis nogen giver den gaz på trommer – men det ødelægger de fucking muslimer, fordi de ikke ved bedre.

  De kalde det kultur, men det blev et fængsel – deres eget.

 127. Af Teddy-Bjørn Olsen --tegner

  -

  ” MUSLIMER er en invasiv art i Europa ” –De skal kunne udvises selvom de er født i Europa ( siger Marine Le Pen) –Vi er i Frankrig –Og de er barske –De vil IKKE finde sig i muslimer ! –Så, når de i Danmark er klar til, at pakke kufferterne –og rejse 2 måneder til Mellem-østen (og parre sig) –For derefter, at føde endnu flere invasive arter –som danske vikinger skal føde på ! –Så skal de afvises i lufthavnen –og vendes ! –De skal IKKE have lov til, at komme ind i Danmark igen !–punktum !—Start allerede NU –Med, at slette samtlige “førtids-pensioner ” –Og udvis alle de tusinder, der aldrig har forsørget dem-selv !—-Sådan vil NYE Borgerlige have det –Og det vil vikingerne også !—Så kan man kalde det “den nye kultur” !—De føler sig fredet –men det skal være slut ! –LAD social-demokraterne betale samtlige udvisninger ! –Det er deres skyld det hele !

 128. Af Javier Martinez

  -

  Hattedamer og vikinger…

  Hvorledes ville integrationen gå? Blot mht. Kultur og lighed er der problemer

  Magthaverne sad til bords med folket og krigerne da. I dag tager de en tlf og beder en militær tosse smide bomber i 1o kms højde.

  Vi har vikinge museumer men ingen hattedamer museum? De er nu en del af kulturarven Danmark.

 129. Af Teddy-Bjørn Olsen --tegner

  -

  ” I Århus demonstrérer en kæmpe-flok –Syriske migranter imod, at de ikke kan tage på sommerferie ( I Syrien med penge fra Danmark )—-I forvejen ÆDER de danskernes penge op !—-Socialdemokraterne ! –I Århus kan værsgo betale regningerne incl. AT : Få dem sendt tilbage til Syrien med samt alle deres børn !—Der skal aldrig – aldrig ske fam. sammen-føringer ! –Kan de snart forstå det i hele det socialdemokratiske overdrev ??—–Syriske mænd er en invasiv –og extremt skadelig art ! –De formérer sig som fluér –og parrer sig med både dyr og børn ! –Hvad ligner det spørger vi de levebrøds-politikere –der sidder og snork-sover på Bornholm !

 130. Af Michael Vestergaard

  -

  Noget som de indvandringsbegejstrede nok også gerne vil fortrænge, er den tortur, de henrettelser og de massemord som islamisterne rutinemæssigt har foretaget i alle de områder hvor de havde magten. Både kristne, ateister, “vantro”, bøsser, helt tilfældige børn og voksne og folk der flygtede fra krigshandlinger, er blevet nedslagtet i hundredvis. Listen over uhyrlige forbrydelser er kilometerlang.

 131. Af Michael Vestergaard

  -

  I Sverige har indvandrerne allerede indledt en guerillakrig mod svenskerne. Kvinder overfaldes i tusindvis…. skyderi, kølleslag og knivstikkeri i gaderne er nu dagligdag…. ligesom hjemmerøverier og afbrændte biler, skoler, villaer og beboelsesejendomme. (se den korte/180g/snaph/urias, BT, eb og jp)

  Hvordan i alverden kan merkel og løkke tillade sig at invitere millioner/hundredtusinder af disse stridbare kulturfremmede indenfor i Tyskland, henholdsvis Danmark?? Er de begge utopiske fantaster uden jordforbindelse?

 132. Af Javier Martinez

  -

  Højradikal kultur var vi vidne til i dag. En død venstreorienteret politiker fra ukip-bnp-britain first- df hvide slæng.

  På tide vi får noget bedre, fredeligere socialisme kultur.
  Bødskov også ofre for højrefløjens vold i denne uge.

 133. Af Jan Petersen

  -

  Iøvrigt apropos dansk kultur, så læs denne artikel på BT.dk:

  “Muslimske elever udvandrer fra VUC: Blev rasende, da der blev undervist i Grundloven”
  http://www.bt.dk/danmark/muslimske-elever-udvandrer-fra-vuc-blev-rasende-da-der-blev-undervist-i-grundloven

  PS: Jeg tror, det er det – godhedfolket kalder integration 🙁

 134. Af Jan Petersen

  -

  Her er iøvrigt et eksempel på muslimsk kultur – Islamic sharia law – kilde Daily Mail:

  “Chilling pictures show ISIS militants savagely stoning four married men to death for ‘committing adultery’ in Iraq”

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-3645062/Chilling-pictures-ISIS-militants-savagely-stoning-four-married-men-death-committing-adultery-Iraq.html

 135. Af jan nielsen

  -

  Det er utroligt og ufatteligt, men fakta: EU og politikerborgen kan ikke lide kultur og velfærd, men foretrækker barbari, sygdom, terror og social elendighed. Læs på diverse netaviser om EUs, merkels og løkkes SKUMLE PLANER som er både ubegavede, vanvittige og dødbringende/folkemorderiske.

 136. Af J Nielsen

  -

  “Bertel Haarder har et kendetegn mere …”

  I afsnit 24 af The Julekalender råber Benny efter den lettende properflyver: “Rrraaahhhhh! Pis mig i øret!”

  Der er også brillerne til fælles. Den tilkæmpede ro. Konklusionen ligger lige for:

  Bertel Haarder er nåsåer.

 137. Af bent rasmussen

  -

  Der er rygter om valgsvindel i Østrig, der er oplysninger om gangstervælde i Sverige og om at EU har startet en stor reklamekampagne for islamisme, og det berettes at EUs og merkels hovedløse politik kan ende i indrejse-ret til 80 millioner tyrkere plus en kæmpeflodbølge af afrikanere og arabere til sydeuropa, hvorfra de vil kunne fortsætte mod nord. Se de meget ILDEVARSLENDE artikler, videoer og nyheder på netaviserne.

 138. Af bent rasmussen

  -

  Dagens Danmark: Et mystisk køb af tvivlsomme fly til snesevis af MILLIARDER af kroner, der i næste omgang vil ruinere resten af forsvaret. Bureaukratisk tyrannisering af arbejdsløse, kræftsyge og andre alvorligt syge. En DR radio der hver dag sender propaganda, følelsesporno, hulkehistorier og halve sandheder ang. kulturfremmede …. mens danskernes problemer, velfærdstab, prøvelser, tragedier og lidelser ignoreres det meste af tiden. Hertil kommer usandheder om klimaet, velfærden og EU m.m.m.

  Læs jalvings og an ders vi sti sens blogs om hvorfor EU mv. er et utroværdigt foretagende (jp) Se også BTs as ger aa mund.

 139. Af bent rasmussen

  -

  Iflg. diverse kilder ønsker pla-humanisten frau mer kel nu at gøre EU-kommissionen til en europæisk regering der skal styre alle 28 lande via dekreter og direktiver. Og EU har med vilje anlagt en strategi der går ud på at fremme de arabiske og afrikanske folkevandringer til nordeuropa. Netaviser taler om 695.000 forbrydelser begået af migranter, og om et Europa i kaos, mens Sverige kaldes et land på vej mod ragnarok.

 140. Af Arne Hornborg

  -

  KULTUR:
  Alt det mennesker har skabt for at give sig selv og hinanden åndelige og intellektuelle oplevelser.
  Menneskets dannelse og åndelige udvikling.
  Kultur er forædling, højnelse.
  Kultur:
  Bibliotekernes betydning for at bibringe, udbrede kultur til almenvellet, bringe, gennem kultur, den berigende, givende, nødvendige oplysning..
  Kultur:
  Avl vedrørende rendyrkning, FORÆDLING af jord og planter.
  Kulturforædling inden for videnskaben.
  Kultur:
  Normer for GOD opførsel. At opføre sig dannet og kultiveret.
  At tale kultiveret.

  UNDERHOLDNING er det stik modsatte af kultur.
  Underholdning. Noget der udelukkende underholder, er overfladisk, er uforpligtende, afslappet, indholdsløst, uden at være dybdegående.
  KULTUREN højner os, engagerer os, gør os bevidste, giver os indhold, giver os kvalitet, giver os rige, varige oplevelser.
  Underholdningen gør os overfladiske, uengagerende. Den er ligegyldig, indholdsløs.
  Kortvarig. Uden næring. Uden indhold.
  PS! Ovenstående er IKKE noget jeg har fundet på. Det er den ,,officille” bedømmelse.
  At jeg er helt enig vil jeg ikke lægge skjul på.
  Arne Hornborg
  Typograf/mediegrafiker, forfatter.

 141. Af Jakob Rasmussen

  -

  Hvorfor er det kun sportsfolk, der skal beskyttes mod doping?

  Kunstnerne doper sig med alt indenfor rækkevidde, for at kunne klare konkurrencen fra de andre dopede kunstnere; ligesom de dopede sportsfolk.

  Kunstnerne hverken kan, eller vil, løse problemet selv; ligesom de dopede sportsfolk.

  Derfor bør det forbydes, at offentlige institutioner køber kunst, der er skabt af dopede kunstnere.

  Hvis forslaget gennemføres, vil staten spare milliarder, og de stakkels, dopede kunstenere vil blive reddet fra den kyniske kunstindustris grove udnyttelse af dem.

 142. Af Harald Kristiansen

  -

  Teddy Bjørn
  Du taler meget om franskmænd og Frankrig. Jeg kender en del til franskmænd og har boet i Frankrig. Jeg har arbejdet med projekter i Frankrig. Jeg har sågar siddet sammen med den franske kulturminister. Jeg genkender ikke din glorificering af fransk effektivitet. Jeg kan gennemgående godt lide franskmænd, men de er ikke effektive og de har et enormt bureaukrati. Kulturelle er de, men ikke mere end danskere. Frankrig er ikke bare Paris. Du arbejder ikke, kan jeg se. Ingen, der har arbejde, kan skrive så meget på en blog, som du gør, eller så er det dit arbejde og du er måske bare en troll. Du har iøvrigt den kommentar her, der er lige til racismeparagraffen.

 143. Af Ib Kyv

  -

  “KULTUREN højner os, engagerer os, gør os bevidste, giver os indhold, giver os kvalitet, giver os rige, varige oplevelser.”

  Varige oplevelser?!

  Det er kun traumerne over, at have set lortet, der er varige…

  De eksperter, der restaurerer kunst, véd at det er en nærmest uoverkommelig udfordring, at bevare store dele af den moderne kunst for eftertiden.

  Hvordan restaurerer man rådnene svin, hajer i formaldehyd, eller lort på dåse?

 144. Af Harald Kristiansen

  -

  Forskellen på Bertil Haarder og andre Venstrefolk, er, at han har kultur. For højt stofskifte eller ej.
  Henrik S.
  Du er overlæge siger du. Hvordan kan du være så meget på en blog som overlæge? Er det i arbejdstiden, eller så er du måske pensionist? Behandler du indvandrere, som du skriver om dem? Det er foruroligende.

 145. Af ib Olsen

  -

  Hvordan kan det være at så mange af debatdeltagerne her ignorerer eller snakker uden om at det største kulturtab og den største og blodigste katastrofe i Europa nogensinde kan være under udvikling, pga. tåbelig og totalitær politik….??

 146. Af Ib Kyv

  -

  Vi vil ikke have dopede sportsfolk, fordi sporten ikke kun handler om konkurrence, men også om forædling af krop og sjæl.

  Burde denne ideelle fordring, om at forædle ånden og danne sjælen, ikke i endnu højere grad gælde kunsten?

  Som det er nu, så præsenteres det sagesløse kunstpublikum for makværker, skabt af evigt skæve og/eller fordrukne halvaber, der ikke kan finde på andet, end at udsætte publikum for billige, ækle, eller direkte perverse provokationer.

  Hvis et kunstværk provokerer tilstrækkeligt mange småborgere, så bilder kunstsnobberne sig ind, at dét i sig selv er et bevis på, at den provokerende kunst er af høj kvalitet.

  Hvis kunsten igen skal højne ånden og virke blot en smule dannende, så kan man jo starte med at droppe kunst skabt af dopede kunstnere, derer for skæve til at finde på andet, end billige provokationer – der endda er set en million gange før.

 147. Af Teddy-Bjørn Olsen --tegner

  -

  Kultur ? –HARALD KRISTIANSEN ! –Havde du virkelig forestillet dig AT: Jeg ville NEDLADE mig til, at svare dig !

 148. Af Niels Peter Lemche

  -

  IB KYV – 17. JUNI 2016 10:29: Skulle du ikke begrænse dine kulturbesøg til Vigeland-museet i Oslo og Tegner-museet i Dronningmølle?

  Og du er måske en ætling af lagerforvalter Peter Rindal?

  Du må huske, hvilke kunstnere, du efter dine kriterier vil udelukke, og vi kan starte med Van Gogh.

 149. Af Teddy-Bjørn Olsen --tegner

  -

  Danmark er en social katastrofe ! –Takket være “sociallist – proletariatet ” ! –Der i form af “en hær af off. ansatte–skrivebords-generaler ! –Alle social-demokrater –Der sidder og klamrer sig til deres Strandvejs-villaér –der er betalt af “erhvervs-livets–skatteborgere ” !—De “evigheds-off.kuvøse -ansatte ! ” –Er den største katastrofe –i Danmarks historie ! —-På Bornholm klarer L.A. ´s Anders Samuelsen –det fremragende ! –Han har sluppet taget i “sin radikale fortid ! –Tilsyneladende ! –SÅ NU –går det fremad !—Håber vi ! –Især fordi der bliver “varmet op i grønt-høster-maskinerne ” –Der “satser” –FYRING ” en masse” –af samtlige off., der udelukkende har –siddet og klappet –kammeraterne på ryggen ! –Og har gjort det i evigheder !—Halvér de off., der har hævet fede lønninger i mere end 10 år ! –Det alene vil give milliarder til “velfærds-dk-samfundet “—–11 millioner –kroner ´s off. ansatte´s –gaver ! –Skal betales tilbage øjeblikkeligt !

 150. Af bo nielsen

  -

  Ib kyv rammer da skiven. Er det ikke blevet sådan at de rødradikale støtter og bruger pervers, klam og lummer kunst til at undergrave traditioner, ånd og kultur?

 151. Af Niels Peter Lemche

  -

  BO NIELSEN – 17. JUNI 2016 12:18: jeg kender ikke noget mere perverst end højreradikale illustrationer, der nedgører andre. Se, det er virkelig lumre bidrag til ‘kunsten’.

 152. Af Javier Martinez

  -

  Den højreradikale kultur er voldelig som islamisterne. De stærkeste kritikere af islam her er selvsamme der vil ødelægge dk i et voldsorgie.

  Man må håbe at PET holder øje med pip preben olsen og de andre her i b. Blogs.

  Hvad er højreradikal kultur udover druk,had og kulturelle analfabeter? Intet. Lonnie segmentet her, mødes bedst med tavshed.

 153. Af Javier Martinez

  -

  “Radikal kunst” er forresten verdens kedeligste. “Intet radical” i den.

 154. Af bo nielsen

  -

  Risikoen for at blive overfaldet/røvet eller voldtaget er nu langt større end tidligere. En spadseretur for at komme hjem, er blevet en risikabel sag, især for kvinder. Drenge og piger der delte reklamer ud, er i flere tilfælde blevet overfaldet, og i et par tilfælde myrdet. Efter at kommunisterne forklædte sig som “humanister” og fik vind i sejlene, er det kun gået den forkerte vej med borgernes tryghed, sikkerhed og velfærd.

 155. Af Teddy-Bjørn Olsen --tegner

  -

  Javiér ! –Du er temmelig meget ude at svømme !–Sig mig –Skal du ikke ud og plukke jordbær ? –Såvidt jeg véd ! –Er der i øjeblikket vedtaget ” en ny lov” ! –Der siger AT: Ghetto-ARABERNE ! Ikke fortsat kan hæve bistands-hjælp i kasse 1 –uden, at arbejde ! –Eller er det måske kun de skatte-plagede vikinge-danskere ! –Der forlanges “noget – for noget ? ” –Verden er blevet U-udholdelig ! –EFTER –levebrøds-politikerne tillod muslimer AT: flytte uhindret ind i vores kristne land !–Nettet strammes OG –NYE Borgerlige ! –Får sat stolen for døren ! Siden, der ikke er andre i det katastrofale Sociallistiske overdrev !—-Der har taget dem sammen til AT: Sende samtlige muslimer, der aldrig har tænkt AT: Forsørge dem-selv ! –helt tilbage “til rødderne” ! –Invasive arter, hvadenten det gælder planter –dyr –eller mennesker ! ER alt-ødelæggende for den oprindelige art ! –Det håber jeg, at du alias “en kendt fodboldspiller med arabisk herkomst ” –Som du ynder, at sammenligne dig-selv med !

 156. Af Ib Kyv

  -

  @Niels Peter Lemche

  Tegner var og er en af de store skikkelser i dansk kunst, men der var intet dansk museum, der ville udstille hans værker, på trods af hans indlysende, høje niveau.

  Tegner har absolut ingen forbindelse til nazisterne, men kunsteliten kunne ikke se forskel på hans idealistiske symbolisme, og nazisternes primitive heroiske dyrkelse af den “ariske” krop.

  Det er ellers ret let, at se forskel, hvis man kan se ud over sine fordomme.

  Uddrag fra “Monument over et trængt sind” af Eva Baré, KD 6. august 2011:

  “Skønt litteraturforskeren og kritikeren Georg Brandes var en stor fortaler for Tegner, og skønt 150.000 mennesker i perioden kom og så forstudierne til Livets Port og var begejstrede, blev Tegner alligevel sortlistet af Karl Madsen, daværende direktør for Statens Museum for Kunst, som vendte den folkelige stemning mod ham.”

  “I dag er det indiskutabelt, at Tegner var en banebrydende skikkelse i opposition til Thorvaldsens klassicisme, og nazist var han ikke. Det udtrykker han blandt andet i sin skulptur Danmark under Besættelsen, hvor man ser en bagbundet mand på en stejlende hest.”

 157. Af Niels Peter Lemche

  -

  IB KYV – 17. JUNI 2016 15:07:

  Jeg sagde ikke, at Tegner var nazist, og jeg tror heller ikke at Vigeland var det. Hvis man er for alt det kød, så for min skyld gerne. Det er også det, der gør, at jeg ikke sætter Rubens billeder særlig højt: Alt for meget kød. Men du svarede mig ikke på min Van Gogh henvisning. Han var ellers til slut så gal, som du kunne ønske det. Alligevel er hans billeder noget nært det højest vurderede i dag.

  Men det korte af det lange: Du har ikke sans for de dybder i menneskesindet, der afdækkes i den ‘entartete’ kunst. For dig synes det, at kunst bare skal se smukt ud. Det er faktisk et meget begrænset kultursyn, som du repræsenterer.

 158. Af Niels Peter Lemche

  -

  PS: Om Tegner,

  ja, nogle af hans værker er af meget høj kvalitet, som de dansende piger i Helsingør. Men hovedindtrykket fra et besøg på hans museum er, at det er alt for meget. At Brandes kunne lide ham, er vel ikke så mærkeligt. Hvad man lavede af kunst på Brandes’ tid, kan man se på Nationalmuseet på Frederiksborg. Det er skrappe sager for sarte hjerter. I øvrigt har jeg problemer med at se, hvori Tegners kunst skal forstås som modvægt til Thorvaldsen. Tegner fødtes vist omkring 30 år efter Thorvaldsens død. Thorvald Bindesbøl var vel et bedre skud i bøssen i den retning, født kort efter Thorvaldsens død.

 159. Af Javier Martinez

  -

  Har der nogensinde været stor kunst eller kunstner der ikke provokeret? Tvivler ib kyv..Det ligger der i det. At udvide fra den gængse form og mentalitet til ny. Hvilket provokere borgerlige bedsteborgere og hattedamer der altid er i status quo, ca. Anno 1750, og er kulturelle analfabeter.

  Når Elvis-en af de få borgerlige kunstnere-omdannet ret så uprovokerende ballader til stor kunst var det fordi han havet nogen af verdens bedste musikere.
  Hans privatliv var fuld af kokain,piller og druk som så mange andre borgerlige ved døden.
  Fadbamsens krop burde sendes direkte til videnskablig institut ved regeringens afsluttelse.

 160. Af Javier Martinez

  -

  Leonardo var skruet anderledes sammen. Gik i strålende tøj, skrev bagvendt og naturligt i koder.

  En borgerlig er en masseproduceret a312 , produceret og udtænkt af kunstnere.

 161. Af Teddy-Bjørn Olsen --tegner

  -

  Attention – attention ! Peter Stegmann og Harald Kristiansen ! –Er den samme person !

 162. Af Niels Peter Lemche

  -

  JAVIER MARTINEZ – 17. JUNI 2016 17:39:

  Det specielle ved kunstnere ligesom ved ledende videnskabsmænd er, at de kan sige som Steven Jobs: Vi tænker anderledes!

  Som min mor engang sagde (hun tilhørte i tredverne kredsen omkring Axel Bentsen og malede selv): Når du maler et billede, skal der være noget, der irriterer, ikke passer! Noget i stil med at lade flaget og røgen blæse i hver sin retning. Så stopper folk op for at se på billedet. Det ‘perfekte’ billede er der ingen, der gider opholde sig ved. Derfor er Mona Lisa så berømt: Der er noget, der irriterer i billedet. Måske munden. Det betyder også, at der ikke er mange point at hente ved bare at male det, som enhver kan se. Kunstneren maler det, han ser.

 163. Af J Nielsen

  -

  Kunst er en trykfejl i knust.

 164. Af Ib Olsen

  -

  Bare til oplysning.

  “Teddy-Bjørn Olsen” hedder i virkeligheden Ivor Axeglovitch.

  Du er gennemskuet!

 165. Af Jan Petersen

  -

  Iøvrigt apropos kultur – dansk kultur – og danskere der behandles som flygtninge i eget land. Læs denne artikel på DR.dk:

  >Kommune til Peter: Bevis dit ophold i Danmark eller få integrationsydelse
  Selv om man er dansk og har boet i Danmark hele sit liv, kan man risikere at havne på regeringens såkaldte “integrationsydelse”.<
  http://www.dr.dk/nyheder/indland/kommune-til-peter-bevis-dit-ophold-i-danmark-eller-faa-integrationsydelse

  PS: Loven om integrationsydelse er rettet mod asylansøgere og flygtninge, MEN for ikke at komme i karambolage med flygtningekonventionen gælder loven også danske indfødte.

  Det er bare fedt at være dansker i global new world order 🙁 . . . griner højt!

 166. Af Javier Martinez

  -

  “There is a crack in everything, thats how the light gets in”
  Leonard Cohen

  Jan

  Borgerlig kultur er integrationsydelser for alle!

  Den nu indførte løndumper og velfærdseroderende ordning med indslusningsløn drejer sig om samme. Vent! Den bliver gjort permanent med indvandrer der flytter fra job til job på indslusningsløn. Dem der betaler bliver de danskere der har boet her hele livet. Læg dertil at udflagningen fortsætter ufortrødent.

  Top 10% skal nok få gavn af systemet. Uligheden er steget mest i dk og sverige i den udviklet verden de sidste lo år.

  Borgerlige er løndumper, indvandrer og den velfærdseroderende blok.

 167. Af Uffe Staulund

  -

  Et af Danmarks kulturelle fyrtårne, Teaterdirektør Jon Stephensen foreslår at der bygges boliger Dyrehaven, Det vil være synd for dyrene derude, men der er blevet plads på Christiania nu, hvor alle hashboderne er væk.

  Grundene har altid været gratis, så det er bare at komme i gang

 168. Af Jan Petersen

  -

  Iøvrigt er hashboderne meget nemme at etablere igen 🙂

  Den mest idiotiske aktion. Folk vil købe hash, and so what? Sgu da bedre at have handlen samlet ét sted, istedet for at sprede det rundt i hele København 🙁

 169. Af Jan Petersen

  -

  Iøvrigt, som dokumentation for, at indfødte danskere – rent juridisk – betragtes som flygtninge, iflg DR.dk:

  “Lektor: Kommuners ultimatum om integrationsydelse er efter bogen
  Arbejdsløse, der vil undgå integrationsydelsen, skal selv kunne bevise, de har været i Danmark.”

  http://www.dr.dk/nyheder/indland/lektor-kommuners-ultimatum-om-integrationsydelse-er-efter-bogen

 170. Af Ferdinand Egidius Sander

  -

  Ja, det er en skændsel, at danskere behandles som flygtninge i deres eget land !!!
  De gammeldags konventioner dur ikke i en tid med folkevandringer, og burde for længst være smidt på møddingen!!
  En befolkningsfremskrivelse viser desuden, at ikke vestlige indvandrere snart udgør 10 % af Danmarks befolkning over 500.000..Det er ved at være the point of no return!!. Om 20 år bliver danske kvinder tvunget til at gå med niqab og burka og sharialov vil blive indført i flere og flere byområder. I Sverige er det allerede forsent!! i løbet af de næste 50 år vil muslimerne være i overtal .
  Den nye muslimske borgmester i London vil forbyde reklamer med letpåklædte kvinder i undertøj og bikini i det offentlige rum!!

 171. Af Javier Martinez

  -

  Staulin

  Så mangler vi bare at de får gjort købenshavns kulturelle hjerte, christiania, fri for borgerlige. For øjeblikket er der fri adgang for alle. Fx ved indførelsen af stemmepligt ved valg, og kort der fortæller hvad man stemte på? Så slipper vi også for borgerlige regeringer da de 15% ikke stemmende er røde mestendel.

  I dyrehaven kunne man passende opføre 4-5 indvandreghettoer? Giver ikke mening med indvandrerfri borgerlige rigmandsenklaver, nu det er dem der har ønsket og indført alle
  De løn og velfærds dumpende?
  Alternativt en indvandrefamilie i hver villa derude? Hånd i hånd med bedsteborgere og hattedamer i dyrehaven kan de så blive integreret?

 172. Af Jan Petersen

  -

  Der er selvsagt en årsag til, at vestlige magthavere – med USA i spidsen – først smadrer rimelig velfungerende sekulære lande i Mellemøsten a la Irak, Ægypten, Libyen, Syrien og derefter sender en flodbølge af flygtninge mod Europa og USA. Hvem, der egentlig styrer det show, er stadig et godt spørgsmål. Men, effekten ses ret tydeligt – et EU og USA i total politisk opløsning! Så hvad er egentlig målet? Et globalt fjerde rige, måske?

 173. Af thomas hansen

  -

  De officielle tal kan man slet ikke regne med. Der er mange flere kulturfremmede i vores land end regeringen og “systemet” vil indrømme. Mange er rejst ind udenom grænsekontrollerne. Som iøvrigt mest er bluff og potemkin-kulisser, for effektive er de ikke. Ligesom i Sverige er antallet af indbrud, overfald, skyderier, knivstik, voldtægter, hjemmerøverier og påsatte brande steget voldsomt, selvom der stadig er et stykke vej til “svenske tilstande”. Men bare vent, vi indhenter snart Sverige.

  Flertallet af partierne synes at være ligeglade med om også Danmark bliver suget ned i afgrunden, svenskerdybet og det bundløse jordfaldshul som snart kan opsluge vores nation og kultur og os selv. Vores kære politikere er nok næsten alle ramt af en virus der angriber hjernefunktionerne, for magen til vanvid og forræderi er vist aldrig tidligere set i Skandinavien. Og forskellen på Borgen og Kreml bliver da også mindre for hver dag. En humanitær katastrofe med kaos, anarki, bankerot, epidemier, kæmpekriminalitet, terror og massedød behøver ikke være langt væk.

 174. Af thomas hansen

  -

  PS: Lige som i Sverige er mange af vores egne medier også slået ind på det med at fortie eller på anden måde skjule de forbrydelser mod danskerne som begås af “berigerne”. Vi hører kun om en brøkdel af de overfald og voldtægter mv. der sker. Læs “Nordisk kriminal Reportage” og den korte/180g.

 175. Af Ferdinand Egidius Sander

  -

  Når Lars Løkke snakker om straksopbremsning må det være i hans egne underbukser, for jeg har aldrig i mit liv set så mange muslimer og afrikanere i gadebilledet, som nu!!!!

 176. Af Uffe Staulund

  -

  @ Javier Martinez,

  Du er et godt eksempel på, hvorfor EU’s åbne grænser er en dårlig ide.

 177. Af jan nielsen

  -

  Det er påfaldende at javier martinez, knage, juul, j. hansen og lignende typer kun findes på denne netavis. Alle andre steder er de vist smidt ud af debatterne. Se f.eks. jalvings og vistisens debatter.

 178. Af jan nielsen

  -

  I svenskernes land er velfærden styrtdykket. Politiet kommer som regel ikke hvis man ringer efter det. Og hvis man rammes af en alvorlig kræftsygdom eller andet som kræver hurtig behandling, er der nu oftest ugers eller måneders ventetid. Ofte må en syg svensker nøjes med at lægge sig til at dø. En hurtigt voksende kræftsvulst kræver omgående behandling, men det har de svenske politikere længe været ligeglade med. For selv kan de springe de lange køer over. Køer der er opstået pga. omfattende nedskæringer. Som igen skyldes at nomenklaturaen hellere vil bruge svenskernes penge på multi-kulti. (læs anders vistisens “EU undergraver…..)

 179. Af bent hansen

  -

  Ja, både i de store, de mellemstore og de helt små byer vrimler det nu med arabere, afrikanere og muslimer/islamister samt rumænere, bulgarere og østeuropæere. Danskerne fordrives fra flere og flere områder. Og de presses, udnyttes, plages og overfaldes på flere og flere måder. Løkke regeringen og dens støtter lukker øjnene. DF ser passivt til. Tulle synes at være en kagekone og vatnisse. Og danskernes flertal sover eller ser TV, mens invasionen fortsætter. Det skal nok ende godt.

 180. Af Uffe Staulund

  -

  @ Jan Nielsen,

  Det er sørgeligt at, se hvorledes at den svenske politiske korrekthed, har fået lov at køre landet i sænk.

  Sverige har på alle måder været mere velhavende end Danamark.

  På det kulturelle og det økonomiske område, nu har Svenskerne sat det kulturelle over styr, sådan som Danmark er på vej til det.

  Sverige og Norge har dog været fornuftige at holde sig uden for EU, det vil de næste generationer takke for.

  De Nordiske svaner, et smukt symbol, desværre som lider en dødelig virus, der hedder politisk korrekthed.

  Virusen er opfundet på et DDR laboratorium og den æres og næres stadig i de Nordiske Lande.

 181. Af bent hansen

  -

  Rettelse. Løkke regeringen lukker øjnene….. nej, den er aktivt med i at undertrykke, snigløbe og forråde danskerne. Se blot hvordan den har sagt ja til yderlige 500.000 migranter fra Afrika og Mellemøsten. Se hvordan den giver indvandrerne FØRSTERET til boliger, penge, velfærd, jobs, sundhedspleje og meget mere.

 182. Af Uffe Staulund

  -

  @ Bent Hansen,

  Klap lige hesten, inden du går i panik.

  Vi har i tusindvis af gode, arbejdsomme indvandere, som er tilpasset det danske samfund på bedste måde.

  De indvandere udfylder de arbejdspladser, som de tusindvis af fattig Carina’er og dovne Roberter, som de sociale myndigheder har oplært er i Danmark.

 183. Af Uffe Staulund

  -

  @ Bent Hansen,

  Løkke har den brave Inger Støjberg til at passe på Danmark, men hvad hjælper det? Når halvdelen af Christiansborg heller vil bygge vindmøller, sende penge til de korrupte diktatorer i ulandene, fordi det styrker deres selvopfattelse, om at de er gode mennesker.

  Det er jo ikke deres egne sparepenge som er i spil, men skatteyder kroner.

 184. Af Javier Martinez

  -

  Staulin er et godt eksempel på at nazister alligevel ikke kan holdes ude ved en stram indvandringspolitik.

  Også et fint eksempel på borgerliges indvandringspolitik er han. De ville velfærd og løndumpe helt til fritz langs “metropolis” via udenlandske slaver der arbejder under vilkår, bordet mv. Og efter endt gerning udføre profitten af landet.

  Jo da. Staulin er en landsforræder.

  Og prebenf1 er her bent og jan. Tossen fra sankt hans selvkommunikere uafbrudt.
  ..

 185. Af Teddy-Bjørn Olsen --tegner

  -

  KULTUR ? –Thulesen Dahl ´s DF ´s –ynkelige forestilling på Folkemødet idag ! —Konstatérer vi igen AT: De er det største parti-levebrøds-politikere til dags dato !–Det er lige “en tomgang for sent AT: De nu har besluttet sig til, at gå i regering efter næste valg !–NIX-NEJ –De bliver overhalet indenom af : NYE BORGERLIGE ! –Der er ikke så megen snak om, hvem de peger på som statsminister ! –Pernille-Vermund –formand ! –Peger på sig-selv ! –JUBIIII ! –De ka “de selvstændige veludd. modige kærne-kvinder ! –Baglandet er også iorden NEMLIG –Lars Seier Christensens ´s bror ! –Fra vores helte i SAXO-Bank i Schweiz ! –NU ! Er det forhåbentlig slut ! –helt slut med tilbedelse af sociallisternes ” Pjalte-regiment ! –Soc.demokraterne –SF –Enheds-listen –og I -Guder det usle ALTERNATIVE ! –NU går det fremad med stormskridt !–Samtlige DF -X-Vælgere –sætter kryds ved ” NYE BORGERLIGE ” !—De DF ´er har på vanlig jysk vis “regnet den ud lidt for længe !!

 186. Af Teddy-Bjørn Olsen --tegner

  -

  p.s.–Samtidig kan vi nu se en ende på “Statens embeds-mands/MK ´s –vælde” –De ryger ud lige-så-hurtigt som de “Curling-mødre –kan føde–diagnoser NEMLIG ” Som skidt fra en spædekalv ” !

 187. Af J M

  -

  Alle borgerlige partier er løn og velfærdseroderende. Og intet gør dette så godt som indvandre.

  Nye borgerlige er blot gammelborgerlig hyklerisk og populistisk df politik..

  Blå blok vil fortsætte med at smide disse partier ud til at vildlede, til i al evig tid nu da df’s hykleri enlig er gået op for dferen efter 25 år.

 188. Af Ib Olsen

  -

  “Teddy-Bjørn Olsen”, eller Ivor Axeglovitch, som du jo i virkeligheden hedder; du er gennemskuet!

 189. Af Niels Peter Lemche

  -

  UFFE STAULUND – 18. JUNI 2016 8:57:

  Det var en nyhed! Når du hævder, at Sverige ikke er en del af EU!

 190. Af Jan Petersen

  -

  Lemche, kom ind i debatten med lidt intelligent (der skal formentlig stå euroen) – klaphat!

 191. Af Teddy-Bjørn Olsen --tegner

  -

  “Nye regler på Berlingske debat ” ! –For fremtiden kan kun de, der betaler for avisen skrive kommentarer ! –Så skulle det være helt slut med de “ufatteligt mange yngre mænd, der sidder på Statens dyre anstalter ” –AT: klikke sig ind ! –Hvis de alligevel gør det sender Berlingske –en regning ! –Så skulle det vist være på plads !

 192. Af Teddy-Bjørn Olsen --tegner

  -

  “den danske stat bruger flere “skatte-borger-millioner ” –På AT NURSE U-tilpassede unge mænd af både dansk og muslimsk herkomst ! —-Det bliver helt slut fra “de nye borgerlige –der suser ind i menings-målingerne ! –Man forhandler iøvrigt med kineserne ! –OM, at leje arbejds-lejre ! Til omhandlede ! –Det er, hvad der skal til ! –Det koster ikke en brøkdel af, hvad “de snot-dumme -utilpassede –social-demokratiske –´s –smiden-millioner af kroner ud på !–Social-demokraterne har råd til det ! –Så de skal betale !–incl. kastréring ! –De er ikke noget at samle på !–mener “NYE Borgerlige ! “

 193. Af Niels Peter Lemche

  -

  JAN PETERSEN – 18. JUNI 2016 15:17: Tror du det? For s¨glemte han Danmark og England.

  Så hvem er klaphatten her?

 194. Af Jan Petersen

  -

  En professor bør ikke give sig i kast med “æv bæv bussemand” – det er bare for lavt 🙁

 195. Af Javier Martinez

  -

  Teddy bjørn er dj?
  🙂

 196. Af Javier Martinez

  -

  Ps teddy

  Staten betaler for bladet.
  Mediestøtten skal laves om. 85% af avisernes støtte går til borgerlige aviser.
  Kun DR der skal spare,fordi de som de eneste er kritiske mod blå blok her og der.
  Derfor er ytringsfrihed til alle. Også dem der ikke støtter blå aviser økonomisk.

  DR avisen kunne passende laves. Med alle politiske spektrum baseret. Og husstandsomdelt.

 197. Af Teddy-Bjørn Olsen --tegner

  -

  KULTUR ? –Kvinders lod før i tiden VAR : Hold kæft og fød børn ! –Så støt kvinderne, der fravælger børn ! –ISÆR drengebørn !

Kommentarer er lukket.